Gå till huvudinnehållet
Sök på webbplatsen
 

Styr & Ställ finns nu på Lindholmen

Aktuellt, Hyresgäst Publicerad 23 februari, 2018

I dag invigdes de tre första stationerna med Styr & Ställ-cyklar på Hisingen. Det är två stationer på Lindholmen och en station vid Campus Lundby som kommer att göra det lättare att resa till, från och inom ett av Göteborgs mest expansiva områden.

Sedan 2010 har det varit möjligt att låna en Styr & Ställ-cykel i de delar av centrala Göteborg som ligger söder om Göta älv. Där finns det i dag 67 stationer med 1 000 cyklar. Tack vare ett samarbete mellan Göteborgs Stads Parkering, Lindholmen Science Park, Volvo Group och Älvstranden Utveckling går det nu att lägga till ytterligare tre stationer och 60 cyklar till Styr & Ställ-systemet. Detta gör det möjligt att låna en cykel på ena sidan av älven och lämna den på den andra sidan.

– Vi vill hjälpa människor att hitta flytet i sin vardag. Eftersom parkeringssituationen kommer att förändras när Lindholmenområdet utvecklas så skapar vi nya möjligheter som gör det enklare att ta sig fram i området, säger Maria Stenström, VD Göteborgs Stads Parkering.

Göteborgs Stads Parkering har till uppdrag att erbjuda göteborgare hållbara mobilitetslösningar.

– I en stad som växer och förtätas kan bilen vara en del av resan och andra färdmedel som hyrcykeln tar dig sista biten fram till ditt mål. Det kan också innebära att cykeln blir ditt färdmedel i jobbet, säger Maria Stenström.

Lena Andersson från Älvstranden Utveckling AB, Maria Stenström från Göteborgs Stads Parkering, Ola Hansson från Volvo Group och Niklas Wahlberg från Lindholmen Science Park höll tal på invigningen. Det bjöds på kaffe och bulle, och de första hundra besökarna fick ett årskort på Styr & Ställ.