Gå till huvudinnehållet
Sök på webbplatsen
 

Masthuggskajen kan vinna prestigefullt pris

Aktuellt, Hållbar markutveckling Publicerad 16 oktober, 2020

Masthuggskajen kan vinna pris för sin hållbara stadsutveckling. Det står klart efter att finalisterna presenterats i prestigefyllda Sweden Green Building Awards 2020. Masthuggskajen tävlar i kategorin Årets Citylab-projekt.

Utmärkelserna delas ut årligen av Sweden Green Building Council för att premiera och uppmärksamma projekt och personer som på bästa sätt bidragit till ett hållbart samhällsbyggande. I år har 13 finalister utsetts i tävlingens sex kategorier.

– Masthuggskajen är ett jättestort projekt med många medverkande aktörer. Vi jobbar tillsammans för att på ett systematiskt sätt genomföra hållbarhetsmålen hela vägen. Att komma till final i Citylab-priset är ett fint kvitto på att vårt hårda arbete uppmärksammas av andra, säger Kristian Käll, processledare hållbarhet på Älvstranden Utveckling.

”Årets finalister i Sweden Green Building Awards visar att insikten om klimatförändringarna och dess konsekvenser tydligt påverkar de beslut som tas i vår sektor. Det här är en positiv trend som behöver premieras, visas upp och stärkas” säger Lotta Werner Flyborg, vd på Sweden Green Building Council.

Vinnarna tillkännages på årets digitala gala som hålls den 11 november.