Gå till huvudinnehållet
Sök på webbplatsen
 

Jessica Segerlund vann ”Årets hederspris”

Aktuellt Publicerad 9 november, 2021

Jessica Segerlund på Älvstranden Utveckling har vunnit ”Årets hederspris” på Framtidsgalan 9 november på Tyrol i Stockholm.

Grattis till vinsten Jessica!

— Tack så mycket! Det är väldigt ödmjukande att vara en av åtta finalister utav hundratals nominerade – och inte minst att få representera Älvstranden Utvecklings arbete.

Utan att vara för blygsam, vad ligger bakom nomineringen?

— Uthållighet kanske. Och en genuin tro på vår möjlighet att bedriva förändringsarbete genom markutvecklande projekt som Jubileumsparken i Frihamnen. Jag har haft förmånen att och möjlighet till att leda projektet från en vision på ett papper till en plats.

Hederspris, det kan låta lite som uppmärksamhet för lång och trogen tjänst?

— Ha ha! Ja – lite Meryl Streep på det kanske? Men visst, nu är jag väl en av de ”dammigaste” en som hängt i länge – sedan 2013 – på ÄU. Så lång och trogen tjänst stämmer nog ganska bra.

I motiveringen står det att priset syftar till att: ”Lyfta personer som med extraordinära gärningar har bidragit med en betydelsefull förändring och som genom uthålligt arbete skapat bestående värde.” Vad är ditt bästa tips för att man ska nå dit?

— “If you get in the door, wedge it open for others”.

Det är väl även någon som har imponerats av ditt arbete och nominerat dig. Har du några tankar om vem det kan vara?

— Troligtvis någon som jag i min tur är lika imponerad av. Någon som jag misstänker har bidragit till att jag har kunnat göra mitt arbete och utveckla plats efter principen om att hjärtat, hjärnan och handen alltid måste vara med i lika delar om man vill att resultatet ska mottas på samma sätt. Det går sällan att fuska med det.

Om Framtidsgalan

Framtidsgalan är en kompetensutvecklande heldag 9.30 – 16.00 på Tyrol i Stockholm, där syftet är att uppmärksamma de personer och organisationer som gör skillnad varje dag inom offentlig sektor. På så sätt kan vi tillsammans lyfta fram ambassadörer som kan inspirera andra till att arbeta och göra karriär inom den offentliga sektorn. Under dagen får du lyssna till flertalet spännande föreläsare som på olika sätt bidrar till den goda energi som genomsyrar Framtidsgalan. Läs mer här: https://www.framtidsverket.com/framtidsgalan