Frihamnsdagarna: Vad händer i Frihamnen?
I början av september genomförs Frihamnsdagarna på Bananpiren. Älvstranden Utveckling hyr ut marken till arrangörerna och vi deltar genom att anordna seminariet: Vad händer i Frihamnen?
Fredag 3 september genomförs den första upplagan av Göteborgs svar på Almedalsveckan, Frihamnsdagarna. Under två dagar genomförs ett hundratal seminarier på temat demokrati, framtid och hållbarhet. Förutom att Älvstranden Utveckling hyr ut marken på Bananpiren till arrangörerna deltar vi även genom att anordna ett seminarium.
— Vi har sedan flera år tillbaka arbetat aktivt med att skapa liv i Frihamnen bland annat genom att etablera Jubileumsparken och Allmänna badet samt bastun. Många göteborgare såväl som besökande till staden har upptäckt platsen. Att Frihamnsdagarna väljer att bygga vidare i samma anda är viktigt och framför allt riktigt kul säger Jessica Segerlund, platsutvecklingschef på Älvstranden Utveckling.
På sikt kommer det bli 10 000 nya bostäder i Frihamnen och en helt ny stadsdel kommer att växa fram. Men redan nu händer det mycket i området: Nya Hisingsbron är invigd och en spårvagnslinje till Lindholmen genom Frihamnen är på gång, på Kvillepiren byggs det temporära bostäder för fullt och första etappen av Jubileumsparken står snart klar. Dessutom växer nya Frihamnskyrkan fram och Magasin 113 har fått nya ägare med ambitiösa planer.
— Vi nyttjar den tidslucka som finns innan den permanenta bebyggelsen är på plats. Stora ytor ligger utanför de delar som ska bebyggas permanent. Genom att skapa förutsättningar för stadsliv och innovation även i dessa områden gör vi Frihamnen och Bananpiren mer tillgänglig och fler hittar dit. Det tänker jag prata om på seminariet, säger Jessica Segerlund
Seminarium på tältscenen ”Ingrid”
På fredag 3 september klockan 16.30 – 17.15 arrangerar Älvstranden Utveckling seminariet: ”Vad händer i Frihamnen?”. Plats: Tältscenen ”Ingrid” på Frihamnsdagarna.
Jessica Segerlund berättar om Älvstranden Utvecklings arbete att göra Frihamnen till en plats som göteborgarna hittar till och gör till sin redan nu. Lena Andersson, vd Älvstranden Utveckling, inleder seminariet med att tala om Frihamnens betydelse för stadsutvecklingen i Göteborg.
Coronarestriktionerna sätter vissa begränsningar för årets upplaga av Frihamnsdagarna. Det får maximalt vara 600 personer inne på området samtidigt, och om det är fullt får man stå i kö tills det finns en ledig plats. Frihamnsdagarna är gratis för alla besökare. Alla seminarier sänds digitalt och kan nås från frihamnsdagarna.se. Älvstranden Utvecklings seminarium nås direkt på här: https://frihamnsdagarna.se/program/vad-hander-i-frihamnen/