Gå till huvudinnehållet
Sök på webbplatsen
 

Frihamnen är en perfekt plats för oss

Aktuellt, Hyresgäst, Okategoriserade, Frihamnen Publicerad 26 mars, 2024

På våning 1 i Kajskjul 107 i Frihamnen sitter Scandinavian Enviro Systems (Enviro) som arbetar med däckåtervinning för att göra skillnad på riktigt. Det är ett företag som växer så det knakar och som nu ökar sin lokalyta hos oss på Älvstranden Utveckling AB.

– Vi på Enviro Systems har arbetat med däckåtervinning i över 20 år och hur man kan använda de olika materialen i olika typer av värdefulla materialströmmar för att minska behovet av jungfruliga resurser. Vår hemmaplan har länge varit Göteborg och sedan några år tillbaka har vi vårt huvudkontor i Frihamnen, säger Thomas Sörensson, senior advisor på Enviro Systems.

Cirkulärt tänk och agerande har blivit allt viktigare på däckmarknaden då framför allt kunderna ställer allt högre krav. Enviro Systems teknologi återvinner nästan 100 procent av gamla däck vilket gör dem marknadsledande globalt. Och tack vare det har även däckindustrin fått upp ögonen för dem. Michelin har bland annat köpt in sig i bolaget och är nu största delägaren.

– Michelin köper tillbaka återvunnet material för användning i sina nya däck vilket gör att det blir cirkulärt på riktigt. Utöver det blir stor del av de gamla däcken olja, varav cirka hälften är biogen som Preem och andra kunder bland annat kan göra biodiesel av, säger Thomas Sörensson.

I och med att bolaget växer i takt med efterfrågan på deras tjänster så behöver även huvudkontoret i Göteborg växa. Valet att stanna kvar i Frihamnen var enligt Thomas enkelt.

– Frihamnen är en perfekt plats för oss. Det finns en otrolig potential i området och här har vi chansen att vara först på plats på ett sätt innan all ombyggnation startar upp. Det är ett otroligt centralt läge som gör det möjligt för våra medarbetare att ta sig hit hållbart och enkelt på olika sätt. Men även historiken och närheten till vattnet ger oss mycket, säger han.

Vill ni också etablera er i något av våra områden?

Vill du och ditt företag också finnas i något av våra områden? Vi äger cirka 60 fastigheter och pratar gärna om våra möjligheter med dig. Ta gärna kontakt med oss för att prata framtid!