Gå till huvudinnehållet
Sök på webbplatsen
 

Klimatförändringar i fokus under Nordic Waterfront Meeting

Aktuellt, Älvstranden Utveckling, Hållbar markutveckling Publicerad 25 oktober, 2021

Vilka är utmaningarna när man utvecklar stad nära vattnet? Det var temat för Nordic Waterfront Meeting som i år arrangerades av Älvstranden Utveckling. Under två dagar har deltagare från 11 nordiska städer delat erfarenheter med varandra.

– Det är väldigt viktigt att delta i sådana här sammanhang. Städernas gemensamma nämnare är närheten till vattnet och vi ställs ofta inför samma utmaningar. Genom Nordic Waterfront Meeting har vi möjlighet att lära oss av varandra, säger Rune Arnesen, stadsutvecklingschef på Älvstranden Utveckling.

Deltagare från elva nordiska städer

Nordic Waterfront Meeting är ett årligen återkommande arrangemang. Årets möte hölls digitalt under två eftermiddagar i vecka 42 och hade ett 30-tal deltagare från elva kuststäder i Norden, bland annat Köpenhamn, Oslo, Helsingfors, Stockholm, Malmö och Göteborg. Förutom att städerna presenterade sina projekt för varandra gavs det också mycket tid till samtal och nätverksbyggande.

– Det var ett tydligare miljöfokus än det har varit tidigare. Det är tydligt att städer arbetar för att motverka klimatförändringar och att de arbetar för att anpassa sig till dem. Det är bra att trä som byggnadsmaterial lyfts fram igen, både miljömässigt och som ett identitetsskapande element, säger Stein Kolstø, enhetschef på Fjordbyenheten på Oslo kommun.

– Vi är väldigt nöjda över innehållet under de här två dagarna. Det har varit ett stort engagemang och det har skaptas många nya kontakter. Någon stad kan ha kommit längre än en annan i en specifik fråga och då kan de hjälpa varandra med att komma fram till både snabbare och bättre lösningar, säger Åsa Swan, urban designchef på Älvstranden Utveckling.

Kontakt

Rune Arnesen

Rune Arnesen

Stadsutvecklingschef Älvstranden 031-368 96 61
Mejla Rune rune.arnesen@alvstranden.goteborg.se