Gå till huvudinnehållet
Sök på webbplatsen
 

Eriksbergskranen släcks en timme på lördag

Aktuellt, Hyresgäst Publicerad 23 mars, 2020

Nu på lördag den 28 mars klockan 20:30 är det Earth Hour världen över. En klimatmanifestation initierad av WWF där vi alla, privatpersoner som företag, uppmanas släcka för att höja våra röster för planeten.

Älvstranden Utveckling tillsammans med Göteborgs Stad deltar i Earth Hour 2020 genom att släcka belysningen på Eriksbergskranen samt en av kranarna här på Lindholmen som vanligtvis är upplyst.

Göteborgs Stad arbetar med att ta fram ett nytt miljö- och klimatprogram som ska få mer att hända. Programmets tre miljömål för naturen, klimatet och människan ska ge Göteborg en hög biologisk mångfald, ett klimatavtryck nära noll och göteborgarna en hälsosam livsmiljö.

Läs mer om programmet på vartgoteborg.se

För oss på Älvstranden Utveckling är klimat- och hållbarhetsfrågan otroligt viktig, både i vårt fastighetsförvaltande och när vi bygger en hållbar älvstad. Med vår ledstjärna att bli nationellt ledande inom hållbar stadsutveckling 2024 är det helt rätt för oss att även höja rösten i denna kampanj.

Sprid gärna budskapet om att släcka lamporna klockan 20:30 på lördag till medarbetare, vänner och bekanta. Tillsammans skickar vi en signal till planetens ledare att agera för att stoppa klimatkrisen och bevara vår biologiska mångfald.

 

Om Earth Hour

​2007 grundade WWF en enkel symbolhandling för klimatet. Ett initiativ som innebär att alla lampor släcks under en timme, den sista lördagen i mars – Earth Hour. I dag är det världens största klimatmanifestation med miljontals deltagare över hela jorden. Den symboliska nedsläckningen i stad efter stad, hus efter hus, rum efter rum finns fortfarande kvar.

Läs mer om Earth Hour