Gå till huvudinnehållet
Sök på webbplatsen
 

Café Fluss slår upp portarna på nytt – först ut på Bananpiren

Aktuellt, Älvstranden Utveckling, Hyresgäst Publicerad 28 april, 2021

Redan under 2021 kommer det att bli mer liv och rörelse på Bananpiren. Längs med fastigheten Kajskjul 105 byggs just nu den nya versionen av Café Fluss upp. Detta betyder att göteborgarna får ännu en plats att hänga på precis vid vattnet i Frihamnen.

— Ytan här är 2800 kvadratmeter vilket är cirka fyra gånger så stort som vi hade tidigare när vi låg i Jubileumsparken. Vi har sol hela dagen och framförallt har vi vattnet precis bredvid oss. Vi var lite skeptiska till en början men tror att det här kommer bli toppen, säger Johan Schmeling som är en av ägarna tillsammans med Johan Hedén.

Det är inte klart när de öppnar upp men klart är att den nya ytan kommer att öppna upp i etapper och de två Johan beskriver det som en kreativ process som i stort sett aldrig blir klar. De bygger med återvunnet material och redan nu på området hittar man bland annat rotsystem från gamla träd, drivved, bildäck och containrar.

— Vi vill ha en lekfullhet i det vi gör och vi vill skapa miljöer som får gäster i alla åldrar att trivas. Nu kommer vi dessutom att få möjlighet att öppna upp under vinterhalvåret vilket är något vi aldrig gjort tidigare. Det kommer bli en spännande tid framåt, säger Johan och Johan.

“Vi vill ha en lekfullhet i det vi gör och skapa miljöer som får gäster i alla åldrar att trivas.”

Johan Hedén och Johan Schmeling, ägare till Café Fluss

Just Bananpiren är ett område som många Göteborgare är intresserade av och Jessica Segerlund som är platsutvecklingschef på Älvstranden Utveckling är väldigt glad över Café Fluss etablering.

— Vi ser att Café Fluss är med och bygger fram en mötesplats för Göteborgarna på en yta som annars varit ganska isolerad i vardagen för gemene man tidigare. Med nya Hisingsbron som öppnar inom kort är Bananpiren väldigt central. Det är en plats som betyder något för många. Det är väldigt roligt att kunna öppna upp och skapa värden för fler, säger hon.

När nya Hisingsbron invigs och Götaälvbron sedan rivs kommer avståndet mellan Centralenområdet och Bananpiren att minska drastiskt. Det kommer också att göras satsningar på gång- och cykelstråken mellan Ringön och Frihamnen inom kort.

— Vi välkomnar fler till Frihamnen och allt som redan etablerats här och hoppas att många Göteborgare kommer att se platsen som en naturlig del av sin lunchpromenad, helgutflykt eller liknande, säger Jessica.

 

Utsikt från en lokal på Lindholmspiren 5. Man ser älven, Chalmers och centrala LIndholmen.

Letar du ny lokal?

Vill du också ha en lokal där det händer massa runt omkring dig. Där du har nära till restauranger, tillgång till perfekta löprundor på lunchen, coola kontorsgrannar, nära till Göteborgs innerstad och första parkett vid vattnet? Då kan du kolla in vilka möjligheter som finns hos oss!