Café Fluss slår upp portarna på nytt – först ut på Bananpiren

Aktuellt, Älvstranden Utveckling, Hyresgäst Publicerad 28 april, 2021

Redan under 2021 kommer det att bli mer liv och rörelse på Bananpiren. Längs med fastigheten Kajskjul 105 byggs just nu den nya versionen av Café Fluss upp. Detta betyder att göteborgarna får ännu en plats att hänga på precis vid vattnet i Frihamnen.

— Ytan här är 2800 kvadratmeter vilket är cirka fyra gånger så stort som vi hade tidigare när vi låg i Jubileumsparken. Vi har sol hela dagen och framförallt har vi vattnet precis bredvid oss. Vi var lite skeptiska till en början men tror att det här kommer bli toppen, säger Johan Schmeling som är en av ägarna tillsammans med Johan Hedén.

Det är inte klart när de öppnar upp men klart är att den nya ytan kommer att öppna upp i etapper och de två Johan beskriver det som en kreativ process som i stort sett aldrig blir klar. De bygger med återvunnet material och redan nu på området hittar man bland annat rotsystem från gamla träd, drivved, bildäck och containrar.

— Vi vill ha en lekfullhet i det vi gör och vi vill skapa miljöer som får gäster i alla åldrar att trivas. Nu kommer vi dessutom att få möjlighet att öppna upp under vinterhalvåret vilket är något vi aldrig gjort tidigare. Det kommer bli en spännande tid framåt, säger Johan och Johan.