Gå till huvudinnehållet
Sök på webbplatsen
 

Årsredovisning 2020: Masthuggskajen

Aktuellt, Älvstranden Utveckling, Årsredovisning 2020 Publicerad 2 mars, 2021

På Masthuggskajen längs med älven är aktiviteten stor och fyra projekt är nu under byggnation. Kajen har vunnit pris och en stor milstolpe har skett under året.

De projekt som är under byggnation är det 100 meter höga Hotel Draken vid Folkets Hus, kontorsbyggnaderna Våghuset och Brick Studios vid Järnvågen samt den 16 våningar höga kontorsfastigheten Stuveriet.
Masthuggskajen har dessutom vunnit det nyinrättade hållbarhetspriset Sweden Green Building Awards, i kategorin ”Årets Citylab­projekt”, där hållbarhetsarbetet i hela stadsdelar bedöms. Det är organisationen Sweden Green Building Council som varje år delar ut priset för att uppmärksamma projekt och personer som på bästa sätt bidragit till ett hållbart samhällsbyggande.
En milstolpe under året är att trafkkontoret avslutat sin genomförandestudie som beskriver hur allmän plats på Masthuggskajen ska byggas och gestaltas, något som möjliggör att takten kan ökas ytterligare för området.

Detta pågår

 • En ny stadsdel med 1 300 bostäder,
  hotell och närmare 6 000 arbetsplatser
 • En ny halvö på 2 hektar ska sträcka sig 100 meter
  ut i älven
 • Linnéstaden och Majorna växer
  samman med Masthuggskajen och
  kommer närmare älven

Läs mer

Stadsodling i Frihamnen med temporära bostäder i bakgrunden.

Läs hela årsredovisningen

På sidan Årsredovisningar finns alla våra årsredovisningar från 2014-2020 samlade.

Årsredovisning 2020
Bockkranen är ett känt landmärke på Eriksberg.

Läs mer om våra områden

På sidan Våra områden kan du läsa mer om Älvstadens sju delområden, Eriksberg, Sannegårdshamnen, Kvillebäcken och Örgryte Torp.

Våra områden