Vi söker en redovisningschef

Aktuellt, Jobba hos oss Publicerad 14 mars, 2023

Vårt uppdrag på Älvstranden Utveckling är att från ax till limpa utveckla vårt stora mark- och fastighetsbestånd till en hållbar stad enligt Vision Älvstaden. Vi har sedan 1990-talet bidragit till att fylla varvs- och industriområden med nya verksamheter, bostäder och mötesplatser på båda sidor om Göta älv.

Hos oss arbetar du med cirka 90 kollegor som med ett stort engagemang brinner för att utveckla våra markområden och fastigheter. Här erbjuds ett varierande arbete tillsammans med kompetenta och engagerade kollegor och chefer som besitter en rad olika kompetenser. Utöver en bra arbetsmiljö och goda arbetsvillkor tror vi också att du kommer ha roligt och vi vet att du kommer att lära dig mycket och utvecklas hos oss.

 

En arbetsplats med många möjligheter

Älvstranden Utveckling AB jobbar kontinuerligt med att utveckla medarbetare genom föreläsningar, studiebesök och sammankomster där vi delar erfarenheter och insikter. Vi tycker att balansen mellan arbete och fritid är viktig och för att skapa återhämtning erbjuder vi bland annat möjlighet att utöva yoga på arbetstid. Hos oss kan du växa och utvecklas genom att ta dig an nya uppgifter och roller. Bolaget ingår också i nationella och internationella nätverk för stadsutvecklingsfrågor.

Vi sitter i våra egna lokaler i Lindholmen Science Park med utsikt över älven med goda kommunikationsmöjligheter med väl utbyggd kollektivtrafik och goda parkeringsmöjligheter för de som måste ta bilen.

 

Rollen som redovisningschef

Ekonomiavdelningen ansvarar för redovisning- och controllerverksamheten för hela Älvstranden-koncernen och är en grupp med bra stämning och stor drivkraft. Avdelningen består av två grupper, redovisning och controlling. I dagsläget består koncernen av 22 bolag men antalet bolag varierar över tid.

Controllinggruppen leds av Chef Affärsstyrning och nu söker vi en chef för redovisningsgruppen som vill vara med och vidareutveckla en hållbar ekonomifunktion. Du kommer att rapportera till ekonomi- och finanschefen och ingå i företagets chefsgrupp. I arbetet som redovisningschef på Älvstranden Utveckling AB kommer du att arbeta både operativt och med mer strategiska ekonomifrågor.

I din roll leder och fördelar du arbetet inom redovisningsgruppen. Du kommer att ha personalansvar för ca fem personer.

 

Kvalifikationer

Huvudsakliga ansvarsområden:

  • Personalansvar som innebär att leda och coacha redovisningsgruppen.
  • Utveckla och säkerställa effektivitet i bolagets interna rutiner och processer inom ansvarsområdet.
  • Totalansvar för all redovisning inklusive redovisningsprinciper och K3.
  • Ansvarar för årsredovisningar, inkomstdeklarationer, skatter och avgifter.
  • Stötta koncernen i kvalificerade redovisningsfrågor samt frågor som rör mervärdesskatt och inkomstskatt.

 

Vad vi söker hos dig

Vi söker dig som har minst 10 års erfarenhet av kvalificerade ekonomifrågor kopplat till redovisning och har gedigen erfarenhet av att leda och coacha medarbetare. Du har erfarenhet av att skapa effektiva och välfungerande arbetsprocesser som bidrar till ett starkt och välmående team.

Du har även god kunskap om svenska redovisnings- och skatteregler samt erfarenhet av intern och extern rapportering. Du har också erfarenhet från fastighetsbranschen samt mycket god kunskap inom projektredovisning och koncernredovisning.

Du är trygg i både din kunskap och i ledarrollen. Du har en god analytisk förmåga och värdesätter noggrannhet, samtidigt som du har förmågan att lyfta blicken för att inte fastna i detaljer.

Som person är du positiv, prestigelös, kommunikativ och har lätt för att samarbeta i team. För att lyckas i rollen är det viktigt att du är noggrann, flexibel och duktig på att prioritera samt tar ansvar för dina arbetsuppgifter. Som person ligger ditt fokus på möjligheter snarare än hinder, vi fäster även stor vikt vid personliga egenskaper och ser det som självklart att du bidrar till ett gott arbetsklimat.

Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet från arbete med redovisningsfrågor i kommunalt bolag, där du arbetat med redovisningsfrågor i komplexa organisationer.

Du lämnar din ansökan senast 28 mars via ansökningsformuläret på Vismas webbplats.

När du söker jobb hos Älvstranden Utveckling AB blir din ansökan en allmän handling.

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Fackliga representanter
SACO
Annette Vejen Tellevi
0707-88 17 73

Unionen
Camilla Andersson
031-368 96 31