Gå till huvudinnehållet
Sök på webbplatsen
 

Vi söker en senior projektledare till vår projektportföljledning

Okategoriserade Publicerad 11 januari, 2023

Vårt uppdrag på Älvstranden Utveckling är att från ax till limpa utveckla vårt stora mark- och fastighetsbestånd till en hållbar stad enligt Vision Älvstaden. Vi har sedan 1990-talet bidragit till att fylla varvs- och industriområden med nya verksamheter, bostäder och mötesplatser på båda sidor om Göta älv. Bolaget är i ett expansivt skede och nu söker vår stadsutvecklingschef en ny kollega till sitt team. Teamet organiserar och leder bolagets stora markutvecklingsprojekt.

En expansiv och spännande arbetsplats

Hos oss arbetar du med cirka 90 kollegor som med ett stort engagemang brinner för att utveckla våra markområden och fastigheter. I våra projekt hanteras alla skeden så som förstudie, detaljplaneskede, genomförande och överlämnande. Vi har höga ambitioner och är skickliga på att testa nya idéer, vilket bidrar till att vi i många frågor ligger i framkant inom vår bransch.

Vad vi kan erbjuda dig

Vi kan erbjuda dig en viktig och utmanande roll där du får stora möjligheter att påverka arbetet. Du kommer genom ditt arbete att få möjlighet att bidra till stadsutvecklingen i Göteborg på ett bolag som bedriver både markutveckling, fastighetsutveckling och fastighetsförvaltning. Här erbjuds ett varierande arbete tillsammans med kompetenta och engagerade kollegor och chefer som besitter en rad olika kompetenser. Utöver en bra arbetsmiljö och goda arbetsvillkor tror vi också att du kommer ha roligt och vi vet att du kommer att lära dig mycket och utvecklas hos oss.

Bolaget jobbar kontinuerligt med att utveckla medarbetare genom föreläsningar, studiebesök och sammankomster där vi delar erfarenheter och insikter. Hos oss kan du växa och utvecklas genom att ta dig an nya uppgifter och roller. Bolaget ingår också i nationella och internationella nätverk för stadsutvecklingsfrågor.

Vi sitter i våra egna lokaler i Lindholmen Science Park med utsikt över älven och med olika former av kollektivtrafik utanför dörren.

En viktig roll

I den aktuella tjänsten ingår du i teamet som leder projektportföljen för markutveckling i tätt samarbete med vår stadsutvecklingschef/portföljägare. I portföljen ingår ett tjugotal större projekt och omfattar en investeringsbudget på cirka 6 miljarder kronor de närmsta tio åren, som en del i tillskapandet av ca 8 000 bostäder och ca 25 000 arbetsplatser.

Tjänsten innebär att du löpande, och genom ett konstruktivt ifrågasättande, följer upp och kommunicerar såväl processer som resultat hela tiden med målet att nå förbättringar. I ansvarsområdet ingår att prioritera, stödja och coacha samt att utveckla verksamheten. Tjänsten innebär inget personalansvar och du rapporterar till stadsutvecklingschefen.

Du kommer att tillhöra portföljledningsteamet som idag består av tre personer som i sitt arbete har stor tillit till varandras roller och kompetens samt ett dagligt nära samarbete. I det dagliga arbetet hanteras både strategiska och operativa frågor och teamet prioriterar och arbetsfördelar löpande. Teamet organiserar, leder och stödjer projekt-verksamheten samt samlar in information och kunskap kring tid, ekonomi, kvalitet, risk och resurs. I teamets ansvarsområde ingår rapportering till bolagets ledning samt att ta fram underlag för strategiska beslut. I arbetet har gruppen till sitt stöd bolagets projektledare och specialister t.ex. inom hållbarhet, lantmäteri, fastighetsutveckling och transaktioner.

Våra förväntningar på dig

Vi kommer att fästa stor vikt vid dina personliga egenskaper så att du blir ett bra komplement i teamet. Vi söker dig som har stor erfarenhet av att arbeta i projektverksamhet och är tillräckligt senior för att känna dig trygg med att leda andra inom området. Du har förmågan att överblicka frågeställningar, identifiera kärnfrågan, rimlighetsbedöma och att borra i frågor vid behov. För att lyckas i rollen är det viktigt att du som person trivs med ett omväxlande arbete, där du hanterar flera uppdrag parallellt. Du är strukturerad, bra på att samarbeta och kan kommunicera och visualisera för att nå fram. Du är en energisk person som är bra på att engagera och motivera dina kollegor att arbeta för nå framgång i uppdrag och mål.
Som person ligger ditt fokus på möjligheter snarare än hinder och vi ser det som självklart att du bidrar till ett gott arbetsklimat.

Utöver ovan nämnda förmågor och erfarenheter vill vi att du i din ansökan beskriver din erfarenhet av mark- och fastighetsutveckling, exploatering, fastighetstransaktioner eller bygg och anläggning. Vi önskar också att du har någon form av relevant eftergymnasial utbildning.

Så här söker du

Vi ser fram emot din ansökan senast den 29 januari. I denna rekrytering samarbetar vi med Cordovan Career. För ytterligare information kring tjänsten kontakta Pia Strandh på 073-340 92 13 eller pia.strandh@cordovan.se

Du lämnar din ansökan via ansökningsformuläret på Vismas webbplats.

När du söker jobb hos Älvstranden Utveckling blir din ansökan en allmän handling.

Varmt välkommen med din ansökan!

Fackliga representanter:
SACO
Annette Vejen Tellevi
031-368 96 63

Unionen
Camilla Andersson
031-368 96 31

Alexander Pirosanto

Alexander Pirosanto

HR-chef 031-368 96 40
Mejla Alexander alexander.pirosanto@alvstranden.goteborg.se
Rune Arnesen

Rune Arnesen

Stadsutvecklingschef Älvstranden 031-368 96 61
Mejla Rune rune.arnesen@alvstranden.goteborg.se