Gå till huvudinnehållet
Sök på webbplatsen
 

Vi söker en senior projektledare till Skeppsbron

Aktuellt Publicerad 26 mars, 2021

Skeppsbron ska bli göteborgarnas nya centrala mötesplats vid älven med bostäder, en park, kontor, butiker, restauranger och ett nytt kajstråk. I november gav kommunfullmäktige grönt ljus till fortsatt arbete med Skeppsbron och nu mannar vi upp för att ta oss an uppgiften.

 

Arbetsbeskrivning

Vi söker dig som precis som vi, tror på en hållbar stadsutveckling och vill vara med på vår resa att skapa en inkluderande, grön och dynamisk stad. I rollen som programledare/senior projektledare för Skeppsbron får du vara med och påverka bolagets utveckling och verka ur ett brett samhällsperspektiv som bidrar till både din egen och stadens utveckling.

I syfte att skapa en framåt och effektiv leverans har Älvstranden Utveckling valt att styra verksamheten i form av en portföljstruktur. Du kommer vara en del av ett erfaret team inom portföljen Utveckla hållbar stad och tillhöra avdelningen projektstyrning. Inom portföljen Utveckla hållbar stad ryms programmen Lindholmen, Frihamnen, Södra Älvstranden och Gullbergsvass. I den aktuella rollen har du ansvaret för projekten inom program Skeppsbron som tillsammans med Masthuggskajen utgör programmet Södra Älvstranden.

 

Ansvarsområde

Vi söker dig som trivs i en dynamisk miljö med stor framåtanda. Du är drivande och initiativtagande och gillar roller där du får använda din förmåga att tänka strategiskt. Du är välbekant med stadsbyggnadsprocessens olika faser och har vana av att jobba i ledande befattning under planering och/eller genomförande av bygg- och anläggningsprojekt. Då du har det övergripande ansvaret inom programmets projekt är gedigen erfarenhet av att upprätta och följa upp projektbudget och kalkyl en absolut nödvändighet.

Du driver framåt med hjälp av samarbete och relationer med såväl privata byggherrar som stadens förvaltningar och har en lätthet för att kommunicera mot en bred målgrupp. Likväl har du förmågan att lyfta blicken och ha ett helhetsperspektiv.

Exempel på ansvarsområden är:

  • ansvar för programmet Skeppsbron och ingående projekt
  • samordningsansvar för styrning och uppföljning av exploateringsekonomi för delområdet
  • att organisera och resurssätta programmets olika projektteam
  • genom programplan och projektdirektiv säkerställa att programmet som helhet och projekten var för sig levererar förväntad nytta

Kvalifikationer

Vi ser att du har en relevant universitets- eller högskoleutbildning inom samhällsbyggnad, samhällsplanering alternativt likvärdig kompetens erhållen i arbetslivet.

Rollen kräver att du besitter goda kunskaper inom ekonomistyrning, plan- och byggprocess samt erfarenhet av projektledning.

Rollen som senior projektledare ställer höga krav på verbal och kommunikativ förmåga, därför ser vi gärna att du har goda kunskaper i tal och skrift, både i svenska och engelska.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och som person har du goda ledaregenskaper, är initiativtagande, drivande och har en hög affärsmässighet. Du arbetar relationsskapande och är samarbetsinriktad. Du har förmågan att se helhetsperspektiv och har ett strategiskt tänkande.

Erfarenhet
Vi önskar att du har minst 10 års erfarenhet av ledande befattningar under planering och/eller genomförande av bygg- och anläggningsprojekt. Du har också erfarenhet av att  upprätta och följa upp projektbudget och kalkyl.

 

Ansökan

Vill du bli en del av Älvstranden Utveckling AB? Välkommen med din ansökan senast 2021-04-26 via Randstads webbplats. Vi kommer att tillämpa löpande urval och intervjuer.

För frågor om rekryteringsprocessen, kontakta gärna rekryteringskonsult Victoria Reeve, victoria.reeve@randstad.se

 

Fackliga representanter:

Niclas Malmeling SACO 031-368 96 11

Pontus Andersson Unionen 031-368 96 35

 

Om Älvstranden Utveckling AB

Älvstranden Utveckling är ett kommunalt bolag med uppdrag att förverkliga Vision Älvstaden – Nordens största stadsutvecklingsprojekt. Vår kärnverksamhet är hållbar stadsutveckling och ledstjärnan att bli nationellt ledande inom hållbar stadsutveckling 2024.

Älvstaden skall utvecklas till en tät och levande innerstad med en stor variation av verksamheter, bostäder och mötesplatser som minskar klimatavtrycket och bidrar till jämlika livsvillkor.

På Älvstranden Utveckling är vi värderingsdrivna i ledarskap och arbetssätt. Genom våra grundläggande värderingar: att samarbeta, tänka nytt, ansvara och driva (STAD), skapar vi tillsammans resultat i vår verksamhet. Vi är ca 90 medarbetare som sitter i trivsamma lokaler högst upp på sjätte våningen med älven och Ramberget som utsikt. Adressen är Lindholmsallén 10.