Gå till huvudinnehållet
Sök på webbplatsen
 

Vi söker en redovisningsansvarig till ekonomiavdelningen

Okategoriserade Publicerad 13 augusti, 2021

Letar du efter ett roligt, ansvarsfullt och spännande arbete i en händelserik och dynamisk miljö? Då kan rollen som redovisningsansvarig på Älvstranden Utveckling vara nästa steg i din utveckling.

 

Ansvarsområden

I rollen som redovisningsansvarig ansvarar du för redovisningen av koncernens bolag samt att interna och externa regelverk följs. Det är varierande storlek på bolagen där vissa är vilande och andra har fastigheter eller rörelser i sig. Du arbetsleder det dagliga arbetet inom redovisningsgruppen, som idag består av tre medarbetare.

Arbetet innebär att ansvara för:

  • upprättande av koncernens bokslut.
  • skatteberäkningar för hela koncernen.
  • upprättande av årsredovisningar och inkomstdeklarationer för hela koncernen.
  • utfallsrapportering i Cognos.

Utöver det är du uppdaterad kring kvalificerade skatt, moms- och redovisningsfrågor samt drivande i effektivisering- och digitaliseringsprocesser. Du tillhör ekonomiavdelningen, som består av 12 personer. Du rapporterar till chef affärsstyrning, som har personalansvaret för hela ekonomiavdelningen.

 

Kvalifikationer

Du har flerårig erfarenhet av att arbeta med kvalificerade ekonomifrågor i kombination med en civilekonomutbildning. Du har erfarenhet av att upprätta årsbokslut och koncernkonsolidering. Vidare har du goda kunskaper inom svenska redovisnings- och skatteregler samt erfarenhet av intern och extern rapportering. Rollen innehåller frågeställningar rörande moms och projektredovisning inom fastighets- och stadsutveckling varför vi ser det som meriterande om du har erfarenhet från fastighetsbranschen och/eller revisionsbranschen. Du har goda systemkunskaper och med fördel erfarenhet av Agresso, Cognos samt MS Excel.

Som person är du strukturerad, proaktiv och trivs med att arbeta självständigt. Du är verksamhetsinriktad och tar gärna på dig en rådgivande roll i dialogen med interna kollegor. Kommunikation är en viktig del av arbetet och du har goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och inställning.

 

Ansökan

Sista dag för intresseanmälan lämnas 2021-09-03, urval och intervjuer kommer att ske löpande.

För information: Rekryteringen sker i samarbete med Randstad. För mer information om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Petra Pettersson, e-post: petra.pettersson@randstad.se

Välkommen med din ansökan via länk via Offentliga jobb.

 

Är du nyfiken på din blivande chef Madelaine Mattson?

Du hittar henne på: https://www.linkedin.com/in/madelainemattson/

 

Om oss

Älvstranden Utveckling är ett kommunalt bolag inom Göteborgs Stad med uppdrag att förverkliga Vision Älvstaden – Nordens största stadsutvecklingsprojekt i modern tid. Vår kärnverksamhet är hållbar stadsutveckling. Älvstaden ska utvecklas till en tät och levande innerstad med en stor variation av verksamheter, bostäder och mötesplatser som minskar klimatavtrycket och bidrar till jämlika livsvillkor.

På Älvstranden Utveckling är vi värderingsdrivna i ledarskap och arbetssätt. Genom våra grundläggande värderingar: att samarbeta, tänka nytt, ansvara och driva (STAD), skapar vi tillsammans resultat i vår verksamhet. Vi är ca 90 medarbetare som sitter i trivsamma lokaler högst upp på sjätte våningen med adress Lindholmsallén 10. Vill du bli en del av vårt kompetenta och engagerade team? Välkommen med din ansökan!

Följ oss gärna på LinkedIn

 

Fackliga representanter

Kristian Käll representerar Saco, 031-368 96 04,
kristian.kall@alvstranden.goteborg.se.

Pontus Andersson representerar Unionen, 031-36 89 635, pontus.andersson@alvstranden.goteborg.se.

Kontakter

Madelaine Mattson

Madelaine Mattson

Chef Affärsstyrning 031-368 96 53
Mejla Madelaine madelaine.mattson@alvstranden.goteborg.se