Gå till huvudinnehållet
Sök på webbplatsen
 

Vi söker en projektchef till halvön på Masthuggskajen

Aktuellt Publicerad 19 mars, 2021

Masthuggskajen, området mellan Järntorget, Långgatorna och Göta älv, är en del av Älvstaden och ett av Göteborg största stadutvecklingsprojekt. I detta projekt ingår bygget av en halvö, som ska byggas ut i älven. Syftet med halvön är att utöka den byggbara marken i den mest attraktiva delen av området kring Järntorget och Masthuggskajen.

 

Arbetsbeskrivning

Vi söker dig som precis som vi, tror på en hållbar stadsutveckling och vill vara med på vår resa att skapa en inkluderande, grön och dynamisk stad. I rollen som projektchef för halvön, får du vara med och påverka bolagets utveckling och verka ur ett brett samhällsperspektiv som bidrar till både din egen och stadens utveckling. Rollen innebär att du under genomförandefasen kommer att styra och leda Älvstranden Utvecklings uppdrag att som byggherre låta anlägga projektet halvön. I projektet ingår även att grundlägga och bygga konstruktioner under mark, för tre privata fastighetsägare.

 

Ansvarsområde

Vi söker dig som trivs i en dynamisk miljö med stor framåtanda. Du är drivande och initiativtagande och gillar roller där du får använda din förmåga att tänka strategiskt. Du är välbekant med stadsbyggnadsprocessens olika faser och har vana av att jobba i ledande befattning under planering och/eller genomförande av bygg- och anläggningsprojekt. Då du har det övergripande ansvaret inom programmets projekt är gedigen erfarenhet av att upprätta och följa upp projektbudget och kalkyl en absolut nödvändighet.

Du driver framåt med hjälp av samarbete och relationer med såväl privata byggherrar som stadens förvaltningar och har en lätthet för att kommunicera mot en bred målgrupp. Likväl har du förmågan att lyfta blicken och ha ett helhetsperspektiv.

Exempel på ansvarsområden är:

  • Övergripande projektledning, ekonomistyrning och budget
  • Byggherrens huvudkontakt gentemot entreprenören
  • Arbetsmiljö
  • Arbetsplatslogistik

Kvalifikationer

Vi ser gärna att du har en civilingenjörsutbildning inom väg och vatten, eller annan relevant universitets- eller högskoleexamen inom teknik/samhällsbyggnad. Rollen kräver att du besitter goda kunskaper inom projektledning, ekonomistyrning och kostnadsuppföljning. Du har också en god kunskap kring entreprenadverksamhet, entreprenadjuridik och KMA (kvalitet, miljö och arbetsmiljö).

Rollen som projektchef ställer höga krav på verbal och kommunikativ förmåga, därför ser vi gärna att du har goda kunskaper i tal och skrift, både i svenska och engelska.

För att lyckas i denna roll har du minst 20 års relevant arbetslivserfarenhet och flerårig chefserfarenhet. Du har en gedigen erfarenhet av att leda komplexa och stora mark- och anläggningsprojekt.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och som ledare är du tydlig och har förmågan att både styra men samtidigt vara operativ. Du visar på ett affärsmässigt förhållningssätt och är en god relationsbyggare.

 

Ansökan

Vill du bli en del av Älvstranden Utveckling AB? Välkommen med din ansökan senast 2021-04-18 via Randstads webbplats. Vi kommer att tillämpa löpande urval och intervjuer.

För frågor om rekryteringsprocessen, kontakta gärna rekryteringskonsult Victoria Reeve, victoria.reeve@randstad.se

Fackliga representanter:

Niclas Malmeling SACO 031-368 96 11

Pontus Andersson Unionen 031-368 96 35

 

Om Älvstranden Utveckling AB

Älvstranden Utveckling är ett kommunalt bolag med uppdrag att förverkliga Vision Älvstaden – Nordens största stadsutvecklingsprojekt. Vår kärnverksamhet är hållbar stadsutveckling och ledstjärnan att bli nationellt ledande inom hållbar stadsutveckling 2024. Älvstaden skall utvecklas till en tät och levande innerstad med en stor variation av verksamheter, bostäder och mötesplatser som minskar klimatavtrycket och bidrar till jämlika livsvillkor.

På Älvstranden Utveckling är vi värderingsdrivna i ledarskap och arbetssätt. Genom våra grundläggande värderingar: att samarbeta, tänka nytt, ansvara och driva (STAD), skapar vi tillsammans resultat i vår verksamhet. Vi är ca 90 medarbetare som sitter i trivsamma lokaler högst upp på sjätte våningen med älven och Ramberget som utsikt. Adressen är Lindholmsallén 10.