Gå till huvudinnehållet
Sök på webbplatsen
 

Vi söker ingenjör med spetskompetens inom exploatering och ekonomistyrning

Okategoriserade Publicerad 18 maj, 2022

Vårt uppdrag på Älvstranden Utveckling är att främja den långsiktiga stadsutvecklingen i centrala Göteborg, framför allt genom att förverkliga Vision Älvstaden. Tillsammans med stadens förvaltningar och bolag, byggherrar och myndigheter skapar vi en levande innerstad på båda sidor älven, med en mångfald av verksamheter, bostäder, mötesplatser och uttryck.

Nu söker vi en ingenjör som tar en viktig roll med fokus på ekonomistyrning i portföljledningen för våra markutvecklingsprojekt. Är du en driven och analytisk person med erfarenhet att leda projektintensiv verksamhet inom anläggning, fastighet eller entreprenad? Vill du vara med och utveckla några av Göteborgs mest spännande byggprojekt? Då vill vi väldigt gärna att du hör av dig.

 

En expansiv och spännande arbetsplats

På Älvstranden Utveckling är vi cirka 90 medarbetare som jobbar med fokus på hållbar stadsutveckling. Att utveckla en stad där människor i generationer framöver kan leva ett gott liv. För att vara i framkant när det gäller hållbar stadsutveckling lägger vi stor vikt vid att våga tänka nytt, ta ansvar och alltid driva våra projekt framåt.

Vårt bolag är i inne i ett mycket expansivt skede med stora projekt både vad gäller planering och genomförande. Som ett led i att öka effektiviteten och kontrollen av våra markutvecklingsprojekt behöver vi förstärka med en ingenjör som har stor insikt i såväl exploateringsprocessen som dess ekonomistyrning.

Våra uppdrag sträcker sig från tidiga insatser för planarbete, till att samordna byggprojekt från start till mål. Det är ofta komplexa projekt, där många intressenter och aktörer bidrar till att förverkliga stadens mål och visioner. Det gör Älvstranden Utveckling till en ovanligt spännande arbetsplats inom bygg- och fastighetsbranschen. Där du får möjlighet att samarbeta med många olika specialister och funktioner, som seniora projektledare, controller, portföljledare och portföljägare.

I din roll rapporterar du till bolagets finanschef och ingår i teamet som leder projektportföljen, vilken idag omfattar en investeringsbudget på cirka 8 miljarder kronor som en del i genomförandet av 8000 bostäder och 500 000 BTA lokaler.

 

Du leder, stödjer och utvecklar vår exploateringsekonomi

Du kommer att ha fokus på ekonomistyrning i portföljen. Det innebär att du leder, kravställer och stödjer i frågor kring exploatering och kostnadsbedömningar, exploateringskalkyler och finansiering och äskande för projektverksamheten. Du ansvarar också för utveckling av scenarioplaneringen och ekonomistyrningsprocessen i portföljen, med fokus på en koordinerad och likvärdig hantering och struktur av bolagets kalkyler och arbetssätt.

I ditt ansvarsområde ingår även kravställan och uppföljning vid ekonomisk rapportering och för leverans av uppsatta mål för volym och avkastning – såväl i separata projekt som för portföljen som helhet. Exempel på arbetsuppgifter är:

  • Coacha inom exploateringsekonomi.
  • Göra rimlighetsbedömningar samt vara ett stöd vid beräkningar i projektverksamheten
  • Underhålla, utveckla och kvalitetssäkra ekonomistyrningsprocessen.
  • Coacha och kvalitetssäkra i äskande-processen till bolagets ledning och styrelse.

Rollen innebär att du löpande och genom ett konstruktivt ifrågasättande, följer upp och kommunicerar såväl processer som resultat – hela tiden med målet att nå förbättringar.

 

Du är tydlig, strukturerad och affärsmässig

Vi söker dig som är tillräckligt senior för att känna dig trygg med att leda andra inom området. Du är affärsmässig, analytisk, lösningsorienterad och har förmågan att snabbt skaffa dig en överblick och bedöma rimligheten av prognoser och utfall. Det är dessutom viktigt att du är en god pedagog, som i tal och skrift kan kommunicera dina slutsatser och rekommendationer på ett lättförståeligt och övertygande sätt. Som person är du prestigelös och har lätt för att samarbeta med olika roller och personligheter. Något som gör att du kan arbeta lika effektivt i grupp som på egen hand.

I grunden har du en akademisk utbildning inom samhällsbyggnad, eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer som likvärdig. Du har byggherrekunskap, stor insikt i exploateringsprocessen och god förståelse för affärsprocesserna vid investeringar i fastighetsprojekt.

Vi kommer att fästa stor vikt vid personliga egenskaper och letar efter dig som har en stark egen drivkraft, är målinriktad, strukturerad, noggrann och som trivs med att arbeta i en föränderlig miljö.

 

Vi vill gärna träffa dig

Vi kan erbjuda dig en viktig roll där du få bidra till att förverkliga Nordens största stadsutvecklingsprojekt. Vi jobbar kontinuerligt med att utveckla våra medarbetare genom föreläsningar, studiebesök och stormöten där vi delar erfarenheter och insikter. Hos oss finns också stora möjligheter till karriärutveckling då vi hanterar många projekt och medarbetare byter roller och avdelningar för att ta sig an nya utmaningar.

Vill du veta mer om hur det är att jobba hos oss? Titta gärna här eller ännu bättre: Hör av dig!

Så här söker du

Vi ser fram emot din ansökan senast den 12 juni. I denna rekrytering samarbetar vi med Cordovan Career. För ytterligare information kring tjänsten kontakta Pia Strandh på 073-340 92 13 eller pia.strandh@cordovan.se

Du lämnar din ansökan här via ansökningsformuläret i Visma.

När du söker jobb hos Älvstranden Utveckling blir din ansökan en allmän handling.

 

Fackliga representanter:

SACO
Kristian Käll
0706-95 96 03

Unionen
Camilla Andersson
031-368 96 31

Rekryterande chef

Mi Mathiesen

Mi Mathiesen

Ekonomi- och finanschef 031-368 96 20
Mejla Mi mi.mathiesen@alvstranden.goteborg.se