Gå till huvudinnehållet
Sök på webbplatsen
 

Vi söker en erfaren controller som gillar planering, prognoser och personer

Okategoriserade Publicerad 7 juni, 2022

Vårt uppdrag på Älvstranden Utveckling är att främja den långsiktiga stadsutvecklingen i centrala Göteborg, framför allt genom att förverkliga Vision Älvstaden. Tillsammans med stadens förvaltningar och bolag, byggherrar och myndigheter skapar vi en levande innerstad på båda sidor älven, med en mångfald av verksamheter, bostäder, mötesplatser och uttryck.

Nu söker vi en controller som tar en viktig roll inom ekonomistyrningen. Är du en driven och analytisk person som har lätt för att samarbeta med andra? Vill du vara med i utvecklingen av framtidens Göteborg? Då vill vi att du hör av dig.

 

En spännande arbetsplats

På Älvstranden Utveckling är vi cirka 90 medarbetare som jobbar med fokus på hållbar stadsutveckling. Att utveckla en stad där människor i generationer framöver kan leva ett gott liv. För att vara i framkant när det gäller hållbar stadsutveckling lägger vi stor vikt vid att våga tänka nytt, ta ansvar och alltid driva våra projekt framåt.

Vårt bolag är inne i ett mycket expansivt skede med flera stora projekt och behöver därför förstärkning inom ekonomiavdelningen. Avdelningen består av 11 medarbetare och du tillhör affärsstyrningsdelen som består av 5 controllers.

 

Du planerar, följer upp och analyserar

I den här controllerrollen på Älvstranden jobbar du med rapportering och analyser av ekonomiskt utfall, budget och prognoser. Du arbetar i olika system med analyser, nyckeltal och kommunicerar med motparter kring deadlines och format för rapportering.

Exempel på arbetsuppgifter är:

  • Samordna och planera utfalls-, budget- och prognosarbetet
  • Att tillsammans med redovisningsansvarig sätta tidplanerna för bokslut, prognoser och den årliga budgeten
  • Följa upp och analysera de övriga ansvaren inom bolaget
  • Arbeta med ekonomihandboken på intranätet
  • Ta fram analyser och rapporter genom ekonomisystemet Agresso och uppföljningssystemet Hypergene.

Rollen innebär att du löpande och genom ett konstruktivt ifrågasättande, följer upp och kommunicerar såväl processer som resultat – hela tiden med målet att nå förbättringar.

 

Du är erfaren, pedagogisk och har lätt för att samarbeta

Vi söker dig som är affärsmässig, analytisk, lösningsorienterad och har förmågan att snabbt skaffa dig en överblick och bedöma rimligheten av prognoser och utfall. Det är dessutom viktigt att du är en god pedagog, som i tal och skrift kan kommunicera dina slutsatser och rekommendationer på ett lättförståeligt och övertygande sätt. Som person är du prestigelös och har lätt för att samarbeta med olika roller och personligheter. Något som gör att du kan arbeta lika effektivt i grupp som på egen hand.

I grunden har du en högskoleutbildning eller motsvarande utbildning med ekonomisk inriktning. För att lyckas i rollen och trivas på arbetsplatsen behöver du ha minst några års arbetserfarenhet som controller.

Vi kommer att fästa stor vikt vid personliga egenskaper och letar efter dig som är målinriktad, strukturerad, noggrann och som trivs med att arbeta i en föränderlig miljö.

 

Ansök redan idag

Vi kan erbjuda dig en viktig roll där du få bidra till att förverkliga Nordens största stadsutvecklingsprojekt. Vi jobbar kontinuerligt med att utveckla våra medarbetare genom föreläsningar, studiebesök och stormöten där vi delar erfarenheter och insikter. Hos oss finns också stora möjligheter till karriärutveckling då vi hanterar många projekt och medarbetare byter roller och avdelningar för att ta sig an nya utmaningar.

Vill du veta mer om hur det är att jobba hos oss? Titta gärna här eller ännu bättre: Hör av dig!

 

Så här söker du

Vi ser fram emot din ansökan senast den 21 juni. I denna rekrytering samarbetar vi med Cordovan Career. För ytterligare information kring tjänsten kontakta Pia Strandh på 073-340 92 13 eller pia.strandh@cordovan.se

Du lämnar din ansökan här via ansökningsformuläret i Visma.

När du söker jobb hos Älvstranden Utveckling blir din ansökan en allmän handling.

 

Fackliga representanter:

SACO
Kristian Käll
0706-95 96 03

Unionen
Camilla Andersson
031-368 96 31

Rekryterande chef

Madelaine Mattson

Madelaine Mattson

Chef Affärsstyrning 031-368 96 53
Mejla Madelaine madelaine.mattson@alvstranden.goteborg.se