Gå till huvudinnehållet
Sök på webbplatsen
 

Vi söker en avdelningschef till vår fastighetsavdelning

Aktuellt, Älvstranden Utveckling, Jobba hos oss Publicerad 3 juli, 2024

Vill du ha en nyckelroll i en samhällsviktig verksamhet där du får möjlighet att bidra till bolagets fortsatta utveckling? Älvstranden Utveckling AB erbjuder dig en stimulerande roll där du får möjlighet att göra skillnad!

Arbetsuppgifter

Som Avdelningschef får du den unika möjligheten att vara med och bygga upp vår fastighetsavdelning efter en omorganisations som träder i kraft 1 september 2024.

I rollen som Avdelningschef kommer du ur ett övergripande och strategiskt perspektiv utveckla och kvalitetssäkra verksamheten. Med ett tillitsbaserat förhållningssätt förväntas du leda och utveckla avdelningen tillsammans med dina två enhetschefer. Du ansvarar för att bygga en hållbar organisation genom att förbättra processer, se möjligheter och nya arbetssätt. Du är en drivande kraft för utveckling av avdelningen samt att samordna verksamheten utifrån affärsplan och uppdrag.
Som Avdelningschef Fastighet arbetar du med förvaltning och utveckling av bolagets fastighetsbestånd. Du samverkar också med bolagets markutvecklingsavdelning likväl med stadens förvaltningar och andra aktörer för att bidra till en långsiktig och hållbar stadsutveckling.
Genom att arbeta med fler perspektiv såsom fastighetsutveckling och hållbarhet är du med och skapar större förutsättningar till kvalitet och attraktivitet i fastighetsbeståndet.

Du har det övergripande ansvaret för avdelningens resultat, rapporterar till VD och ingår i företagsledningen där du förväntas bidra utifrån ett helhetsperspektiv. I rollen har du två direktrapporterande Enhetschefer som i sin tur leder enheterna Fastighetsförvaltning samt Projekt och Underhåll. Du direktleder även 9 medarbetare som ingår i enheten Stöd och utveckling.

Din profil

Vi söker dig som har en bred kunskap och mångårig erfarenhet av att ha arbetat framgångsrikt med fastighetsutveckling samt med genomförande av större fastighetsprojekt. Vi ser med fördel att tidigare arbetat inom fastighetsförvaltning eller med närliggande frågor.

Du har ett starkt intresse för stadsutveckling samt för att skapa hållbara processer och projekt där avdelningens olika kompetenser tillvaratas på bästa sätt.
För att lyckas i rollen söker vi dig med en relevant akademisk utbildning samt att du är en erfaren ledare där samarbete och framdrift är viktigt för dig och du har alltid hela organisationens bästa i fokus.

Du kan med helhetssyn överblicka ditt verksamhetsområde och sätter samtidigt den egna verksamhetens betydelse i ett större sammanhang. Du visar intresse för, och samverkar i övergripande frågor för att skapa mervärde.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet och vi söker dig med mycket god ledarskapsförmåga. Som person är du analytisk och strategiskt lagd, ansvarsfull, entusiasmerande och drivande men också lyhörd. Erfarenhet ifrån kommunal eller annan offentlig verksamhet är starkt meriterande.

Vi erbjuder

Vi kan erbjuda dig en viktig och utmanande roll där du får stora möjligheter att påverka. Du kommer genom ditt arbete att få möjlighet att bidra till stadsutvecklingen i Göteborg på ett bolag som bedriver både markutveckling, fastighetsutveckling och fastighetsförvaltning. Här erbjuds ett varierande arbete tillsammans med kompetenta, engagerade kollegor och chefer.

Sök tjänsten idag!

I den här rekryteringen samarbetar Älvstranden Utveckling AB med Jefferson Wells.
Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Anna Edemyr, 0727 – 30 52 46, anna.edemyr@jeffersonwells.se

Vi arbetar med löpande urval så skicka in din ansökan omgående, dock senast 11augusti 2024.
Lämna in din ansökan via Jefferson Wells.

Sök tjänsten idag!

Vi arbetar med löpande urval så skicka in din ansökan omgående, dock senast 11augusti 2024. Lämna in din ansökan via Jefferson Wells.

Om Älvstranden Utveckling AB

Älvstranden Utveckling AB är ett kommunalt fastighetsbolag och en del av Göteborgs Stad. Med utgångspunkt i vårt fastighetsinnehav, bidrar vi till en hållbar, långsiktig stadsutveckling i Göteborg genom att utveckla kvartersmark och fastigheter. Tillsammans med staden och i samarbete med näringslivet arbetar vi för en hållbar stad, öppen för världen.
Vi har sedan 1990-talet varit med och utvecklat Göteborg längs med Göta älv. Steg för steg har vi fyllt varvs- och industriområden med nya verksamheter, bostäder och mötesplatser. Vi äger stora ytor utvecklingsbar citynära mark längs båda sidor Göta älv och i många av de områdena äger vi också byggnader och historiska landmärken som vi utvecklar och förvaltar.
Hos oss arbetar du med cirka 90 kollegor som med ett stort engagemang brinner för att utveckla våra markområden och fastigheter. I våra projekt hanteras alla skeden så som förstudie, detaljplaneskede, genomförande och överlämnande. Vi har höga ambitioner och är skickliga på att testa nya idéer, vilket bidrar till att vi i många frågor ligger i framkant inom vår bransch.

Vi ser fram emot att höra från dig!