Gå till huvudinnehållet
Sök på webbplatsen
 

Vätgasdrivna fordon ska utvecklas på Lindholmen

Aktuellt, Älvstranden Utveckling, Hyresgäst, Lindholmen Publicerad 30 juni, 2022

H2X Global är Australiens ledande tillverkare av vätgasdrivna bränslecellsfordon. Sedan några månader har de nu också ett europeiskt huvudkontor i Göteborg, och närmare bestämt i Älvstranden Utvecklings kontorshotell i Lindholmen Science Park.

— H2X Global är ett relativt nytt bolag men teamet bakom har länge jobbat ihop och har en lång bakgrund inom fordonsindustrin. På grund av pandemin har uppstarten skjutits upp men nu satsar vi hårt, säger Peter Westh, chef för H2X Global i norra Europa.

Bolaget har i samband med sin etablering i Göteborg också tecknat ett samarbetsavtal med Renova om att ta fram vätgasdrivna bränslecellsdrivna lastbilar och lätta fordon.

— Hela upplägget med Renova bygger på en ömesidig utveckling. Vi tar fram fordonen och de underhåller dem. Vätgasmarknaden är på framfart och vi spår en påtaglig utökning av tankstationsinfrastruktur vilket krävs för att fordonen ska kunna användas, säger Peter. Men det behövs en tid nu som bryggar gapet mellan frånvaron av fordonen och uppbyggnad av tankstationerna, det är där vi just nu fokuserar.

Planen är att man ska arbeta upp ett europeiskt huvudkontor i Göteborg som man också ska rekrytera till. Till en början söker man främst ingenjörer men tanken är att man inom några år en tillverkande bransch med fabriker.

— Att det blev just Göteborg och Lindholmen var nästan ett självklart val. Här finns en stark nybyggaranda och en miljö där man kan skapa många viktiga kontakter. Vi har absolut inte tänkt att vi ska sitta instängda på våra kontor utan vi vill integrera och samverka och då är det här bästa platsen för oss, säger han.

Vi på Älvstranden Utveckling ser mycket positivt på H2X Globals etablering på Lindholmen och hälsar varmt välkommen till vårt kontorshotell i Lindholmen Science Park.

— De är ett företag som passar mycket väl in i vår profil som man behöver ha för att sitta i huset och vi ser fram emot att följa deras framtida resa, säger Marie Vulpe, uthyrningsansvarig på Älvstranden Utveckling.

Medarbetarbild (16)

Vill du också etablera dig i något av våra områden?

Vill du och ditt företag också finnas i något av våra områden? Vi äger cirka 60 fastigheter och pratar gärna om våra möjligheter med dig. Ta gärna kontakt med oss för att prata framtid!