Gå till huvudinnehållet
Sök på webbplatsen
 

Upptäck utvecklingen av Göteborg i Älvrummet

Aktuellt Publicerad 18 januari, 2022

Hur kommer Göteborgs centrala stadsdelar längs med Göta Älv att se ut om 15, 20 och 30 år? Vad finns det för visioner och vad är redan klart? I Älvrummet får du svar på dina frågor om stadsutvecklingen i det som kallas Älvstaden.

Det finns många möjligheter att upptäcka stadsutvecklingen i Göteborg via Älvrummet. Just nu erbjuder Älvrummet guidade visningar på plats i Älvrummet, digitala visningar via Teams och en guidad utomhustur runt Lindholmen. Det finns även möjlighet att lära sig mer på egen hand om vad som händer via den digitala utställning som finns på skärmar runt om i lokalen.

I december och början av januari erbjöds det dessutom en möjlighet att tillsammans med Älvrummet upptäcka Lindholmen i kvällsljusets sken, omgivna av tusentals lampor som lös upp stadens siluett både på Lindholmen och andra sidan älven. Cirka 90 deltagare i tolv olika grupper fick lära sig mer om utvecklingen på plats och dessutom fick de lite extra julkänsla av stadens alla lampor.

Lär dig mer om utvecklingen i Göteborg

Digital visning av Älvrummet och Älvstaden

Besök Älvrummet digitalt från valfri plats!

Under en timme får du en guidad visning via Teams, där Älvrummets personal berättar om den stadsutveckling som pågår på båda sidor om Göta älv i det som kallas Älvstaden. Man kikar tillbaka på historien, dyker ner i nutiden och blickar mot framtiden. Visningen börjar med ett historiskt bildspel och därefter är fokus på den stora modellen där du får veta mer om den spännande utvecklingen av Älvstaden.

Guidad utomhusvandring: Upptäck Lindholmen från dåtid till nutid

Ta chansen och upptäck Lindholmen tillsammans med Älvrummet genom en kostnadsfri, guidad vandring!

Lindholmen är ett spännande och variationsrikt område under ständig utveckling. Under en sträcka på 2,5 km får du lära dig om områdets historia och pågående utveckling, besöka nybyggda innergårdar, gamla varvsområden och härliga platser för avkoppling. Från första parkett upptäcker man hur staden utvecklas både på Lindholmen och andra sidan älven.

Guidad visning i Älvrummet

Vad är Älvstaden? Vilka områden ingår? Och när ska allt stå färdigt?

Under en timme får du veta mer om den stadsutveckling som pågår på båda sidor om Göta älv i det som kallas Älvstaden. Man kikar tillbaka på historien, dyker ner i nutiden och blickar mot framtiden. Visningen börjar med ett historiskt bildspel och avslutas med en kortare filmvisning. Däremellan samlas man runt den stora modellen för att lära oss om den spännande utvecklingen av Älvstaden.

Här bokar du

Fyll i formuläret på Älvrummets webbsida för att boka en fysisk/digital visning eller en guidad vandring. De är gratis och erbjuds måndag-lördag.

Boka här: www.alvrummet.se/boka-guide

Folk sitter på uteplatsen utanför Älvrummet.

Om Älvrummet

Älvrummet är ett besökscentrum för allmänheten och Älvstadens ansikte utåt. I våra lokaler på Lindholmen får du en helhetsbild av den stadsutveckling som planeras i Älvstaden och det som redan är klart. Det är Göteborgs Stad som står bakom Älvrummet och Älvstranden Utveckling som ansvarar för verksamheten.