Gå till huvudinnehållet
Sök på webbplatsen
 

Upptäck Lindholmen till fots

Aktuellt, Lindholmen Publicerad 31 mars, 2021

Lindholmen bjuder på en variationsrik miljö där stadens varvshistoria möter framtidens högteknologiska företag. Här finns bostäder, skolor och förskolor, parker, restauranger, caféer och långa bryggdäck. Allt med en närhet till vattnet.

Upptäck Lindholmen till fots och hitta dina favoritplatser med inspiration från fem promenader som alla utgår från Lindholmen.

 

Lindholmen nu & då – en resa genom tiden

Längd: 2,6 km

Färdas tillbaka i tiden genom Lindholmens historia. Följ Lindholmsallén österut, förbi de moderna byggnader och företag som är typiska för Lindholmen Science Park. Efter att du passerar SVT-huset och Semcon följer du älven tillbaka, där du kan ta del av stadsutvecklingen och de gamla varvsområdena, samtidigt som du blickar ut över vattnet och den södra älvstranden.

Karta över Lindholmen
Kranar vid älven
På Lindholmens gamla varvsområde finns fortfarande några kranar som minner om Göteborgs historia. När varvsepoken blomstrade som mest fanns närmare 200 kranar utmed Göteborgs älvstränder.

Pocket parks – upplev Lindholmens små gröna oaser

Längd: 1,3 km

I vår roll som fastighetsägare jobbar vi ständigt med att utveckla och förbättra de allmänna platser som finns på Lindholmen. Bland annat har vi bidragit till flera små gröna oaser och sköna platser som Playa Lindholmen, Regnbågsparken, Plåtgården och utegymet på Anders Carlssons gata. Genom en kortare promenad når du samtliga dessa.

Karta över Lindholmen
Konstgjord strand bredvid en kran
Kanske inte så grön, men ett gott tillskott till Lindholmen! Playan kom på plats hösten 2020 och är öppen året om.

Slottsberget – en annan tid och värld

Längd: 3,5 km

Följ vattnet västerut och gå sedan upp för det lilla berget Slottsberget. Uppe på Slottsberget kliver du in i en annan tid och värld med känslan av att befinna dig i ett bohuslänskt fiskeläge. På berget finns också en utsiktsplats där du kan se ut över Göta Älv åt ena hållet, och Sannegården åt det andra.

karta över Lindholmen
Äldre vita hus
Litet kustsamhälle i Bohuslän? Nej, detta är Slottsberget, en för många okänd pärla på Hisingen.

Lindholmen från ovan – en tur upp på Ramberget

Längd: 4,4 km

Med sina 87 meter över havet är Ramberget Göteborgs högsta berg. På vägen upp passerar du Keillers park, en av Hisingens gröna lungor. Efter ett flertal branta backar och trappor kommer du till toppen av Ramberget som bjuder på en svårslagen panoramavy över Göteborg. Ta gärna med termosen och stanna kvar för en fikapaus!

Karta över Lindholmen
Byggnader och kranar från en utsiktspunkt
Från Ramberget går det att upptäcka stan från nya perspektiv. Fågelvägen är det inte särskilt långt från Lindholmen till Liseberg.

Kajkanten och Sannegården – med ständig närhet till vattnet

Längd: 3,8 km

Följ älven västerut från Lindholmen och ta bron över till Sannegården, en stadsdel med 1 400 bostäder som Älvstranden Utveckling var med och etablerade för 15 år sedan. Här får du uppleva en levande stadsdel med en direkt närhet till vattnet.

Karta över Lindholmen
Bostadshus utmed älven i Sannegården
Gångtrafikanter, cyklister och båtförare har extra god tillgång till Sannegårdshamnen.