Gå till huvudinnehållet
Sök på webbplatsen
 

Uppsagt arrendeavtal på Bananpiren

Aktuellt Publicerad 26 april, 2022

Älvstranden Utveckling har sagt upp arrendeavtalet med företaget bakom Café Fluss på Bananpiren. Arrendet är uppsagt från och med 14 mars och hyresgästen ska ha lämnat Bananpiren senast 30 april.

— Café Fluss var en verksamhet som vi gärna ville se på Bananpiren. Den skulle gett liv och rörelse i ett område som utvecklas och vi vet att den varit uppskattad av göteborgarna. Det är därför extra tråkigt att vi sett oss tvungna att säga upp hyresgästerna, men situationen hade blivit ohållbar för oss som fastighetsägare, säger Lena Andersson, vd Älvstranden Utveckling.

Café Fluss var tidigare verksamma i anslutning till Jubileumsparken, och arrenderade då en yta ett år i taget. När Jubileumsparkens permanenta del skulle byggas kunde Café Fluss inte längre vara kvar och det arrendet sades upp. I stället erbjöds de ett arrende på Bananpiren av Älvstranden Utveckling.

Redan när verksamheten låg i Jubileumsparken förekom det samarbetsproblem och konflikter. Men verksamheten var populär och Älvstranden Utveckling bedömde att den skulle passa bra på Bananpiren, så trots de tidigare konflikterna erbjöds Café Fluss ett nytt arrendeavtal. Men samarbetsproblemen fortsatte och när det eskalerade valde Älvstranden Utveckling att säga upp arrendeavtalet.

— Vi tycker att vi varit tydliga och förklarat vad gränserna går för oss som hyresvärdar, men hur mycket vi än vill ha en viss typ av verksamhet i Frihamnen så finns det gränser för vad vi kan acceptera, säger Lena Andersson, vd Älvstranden Utveckling.