Gå till huvudinnehållet
Sök på webbplatsen
 

Transport, IT och media väljer Lindholmen

Pressmeddelanden Publicerad 7 december, 2012

Under hösten 2012 har Älvstranden Utveckling knutit till sig många nya företag, främst till Lindholmen. Stadsdelen växer och lockar framförallt företag i branscherna transport, IT och media. Här har det tecknats nya avtal på ca 6 620 kvm.

Älvstranden Utveckling äger sammanlagt 77 fastigheter och är den största fastighetsägaren på Lindholmen. Under hösten har bolaget knutit till sig många nya företag, som Dicentia, Cybercom, Volvo, Cedur AB, Beta Cae Systems Brandon Live, Deep Bodywork. Dicentia flyttade in i september och är ett bolag i mediebranschen.

–       Eftersom vi är mer IT-fokuserade idag passar Lindholmens mix av media och IT bolagets verksamhetstrategi. Vi sitter i ett mediakluster med potential till samarbete med andra medieföretag, säger Axel Sevedag, studio manager på Dicentia.

Lindholmen är Göteborgs mest expansiva område
Lindholmen är, med sin Science Park, Göteborgs mest expansiva område. Sammanlagt kommer det omkring 20 000 människor till området varje dag för att arbeta eller studera. Sedan 2011 har antalet företag på Lindholmen ökat från 311 till 330 stycken, med nästan

11 000 anställda inom fokusområdena transport, IT och media. På Campus Lindholmen är både Chalmers och Göteborgs Universitet representerade, med ca 9 000 studenter, forskare och lärare.

Expansionen fortsätter under våren 2013 med bland annat fler butikslokaler, invigningen av nya Radisson Blu Hotel och en detaljplan på 450 nya bostäder.

För mer information, kontakta:
Johan Ekman, kommunikationschef Älvstranden Utveckling
Tel: 031 – 779 96 10
E-post: johan.ekman@alvstranden.goteborg.se

Älvstranden Utveckling AB ägs av Göteborgs Stad och är ett bolag som utvecklar och förvaltar fastigheter och områden på Norra och Södra älvstränderna i Göteborg. Koncernen omsätter drygt 350 miljoner kronor med en sammanlagd uthyrningsbar yta på 400 000 kvm.