Gå till huvudinnehållet
Sök på webbplatsen
 

Snart slår The Yard upp portarna för växande techbolag

Aktuellt, Älvstranden Utveckling, Hyresgäst, The Yard, Lindholmen Publicerad 12 januari, 2023

På Götaverkens gamla varvsområde ska morgondagens lösningar skapas. The Yard erbjuder nya och växande teknikdrivna bolag en kreativ miljö som främjar spännande samarbeten och innovation.

Snart öppnar tillväxtarenan The Yard sina dörrar för växande techbolag. På klassisk Göteborgsmark i gamla varvsfastigheter mitt i mobilitets- och innovationsklustret Lindholmen Science Park samt granne med flera globala företags utvecklingskontor.

Initiativtagarna till The Yard är Älvstranden Utveckling, Business Region Göteborg och Lindholmen Science Park. Idén har växt fram i samarbete med representanter för regionens techbolag, som länge haft behov av en plats där de kan växa tillsammans. På Götaverkens industriområde fanns både befintliga och tomma fastigheter med utrymme för många.

– Nu startar vi upp The Yard i den gamla varvsfastigheten Pannverkstaden, här kan man som växande techbolag redan nu bli medlem. Pannverkstaden är en testversion som kommer finslipas med hjälp av de första medlemmarna, här finns ytor för coworking och maker space i en unik ruff miljö, även en stor eventyta där det redan hållits ett 30-tal events under 2022. Planen framåt är att även öppna upp The Yard i fler av varvsfastigheterna på Lindholmen, näst på tur är Utrustningsverkstaden, där vi planerar för 300 arbetsplatser, säger Melina Garhed, Näringsliv- och marknadsansvarig på Älvstranden Utveckling.

Bild på ruffiga fasader och Madeleine Näslund, projektledare Tech, BRG.

Läs hela artikeln hos Business Region Göteborg

Den här artikeln ingår artikelserien: Göteborg - Sveriges innovationsmotor från Business Region Göteborg.

Interiörbild i varvsfastighet samt grafik med texten "THE YARD Pannverkstaden"

Bli medlem av The Yard idag!

Redan nu är The Yard igång i den gamla varvsfastigheten Pannverkstaden på Lindholmen. Bli en av de första medlemmarna och var med och forma The Yard!

Kontakt

Melina Garhed

Melina Garhed

Näringsliv- och marknadsansvarig 031-368 96 09
Mejla Melina melina.garhed@alvstranden.goteborg.se