Gå till huvudinnehållet
Sök på webbplatsen
 

Techarenan på Lindholmen firar ett år med de allra första medlemmarna

Aktuellt, Älvstranden Utveckling, Fastighetsutveckling, Lindholmen Publicerad 2 maj, 2024

Ytterligare en milstolpe är nådd för The Yard. Ett år med medlemmar och snart två hela år med att testa konceptet i varvsfastigheten på Lindholmen. De första medlemmarna som flyttade in på techarenan var företaget Intended Future och Kostas Stylidis, VD, är mer än nöjd med första året.

– Det här har varit ett fantastiskt år, fullt av hårt arbete. Vi har sett den kontinuerliga förvandlingen av The Yard och det är en stor förvandling. Community hosten och teamet gör ett fantastiskt arbete, de lyssnar på våra önskemål och förbättrar ständigt stället, säger Kostas Stylidis.

Pannvaerkstaden.
The Yard huserar i byggnaden Pannverkstaden på Lindholmen, en gammal varvsfastighet som ägs av Älvstranden Utveckling AB.

Hårdvara möter mjukvara

I hjärtat av Scandinaviens mobilitetscenter, på Lindholmen, skapar vi en ny techarena för startups och teknikdrivna företag. Här erbjuder vi coworking kombinerat med en unik verkstadshall där mjukvara möter hårdvara. Medlemmen Kostas från Intended Future använder verkstadsytan för att ta in fysiska bilar och samla in visuell data för träning av AI-modeller.

– För oss är The Yards lokaler och rymden i fastigheten de viktigaste faktorerna. Vi befinner oss även mitt i bildesign- och ingenjörsmeckat här på Lindholmen. Volvo, Geely Design Studio, Zeekr Technology, Polestar, AFRY Experience Studios och många andra ligger bokstavligen tvärs över gatan. Att ha tillgång till ett utrymme lika stort som ett varv, vilket det var tidigare, är ovärderligt för oss, säger Kostas Stylidis.

Flytt till nästa fastighet

Just nu håller en annan gammal varvsbyggnad i området på att utvecklas för The Yard. Byggnaden heter Utrustningsverkstaden och ligger alldeles intill älven på Lindholmen mitt bland de gamla historiska hamnkranarna.

– Vi är väldigt glada över att snart kunna flytta till en ny byggnad där vi kan erbjuda våra nuvarande och nya medlemmar en större verkstadshall, mycket mer plats vid coworking och även privata kontor, säger Melina Gardhed, projektledare för The Yard på Älvstranden Utveckling AB.

Medlemmarna ser också fram emot flytten och den nya byggnaden.

– Vi ser att medlemsantalet växer och eftersom vi är ett företag som fortfarande behöver mycket utrymme överväger vi flytt till Utrustningsverkstaden, säger Kostas Stylidis.

 

The Yard är ett initiativ av oss, fastighetsbolaget Älvstranden Utveckling AB som äger byggnaderna, och Lindholmen Science Park tillsammans med Business Region Göteborg.

Vill du veta mer?

Melina Garhed

Melina Garhed

Näringsliv- och marknadsansvarig 031-368 96 09
Mejla Melina melina.garhed@alvstranden.goteborg.se
Marie Vulpe

Marie Vulpe

Uthyrningsansvarig 031-368 56 16
Mejla Marie marie.vulpe@alvstranden.goteborg.se

Möt medlemmen Intended Future

The Yard slog upp portarna i januari 2023 för att erbjuda en unik miljö i Lindholmen, Göteborg, för startups och scaleups inom teknikbranschen. Här kan medlemmarna kombinera en enorm verkstadshall med kontorslokaler för att arbeta med eller utföra olika tester. Kostas Stylidis, VD och medgrundare på Intended Future blev medlem på The Yard våren 2023.