Gå till huvudinnehållet
Sök på webbplatsen
 

Ta del av Arven efter varven på Lindholmen

Aktuellt, Hyresgäst, Lindholmen Publicerad 27 oktober, 2023

Nu hittar du delar av utställningen Arven efter varven i entréerna till våra byggnader Förrådet och Träverkstaden på Lindholmen.

— Konst i och runt våra byggnader är viktigt för oss då de ökar på trivseln för både hyresgäster och besökare. Förutom hyresgästerna i husen så hoppas vi på att andra också kommer förbi och tittar på tavlorna för att lära sig mer om områdets historia, säger Torgny Tennby, teknisk förvaltare på Älvstranden Utveckling AB.

Arven efter varven är en utställning av fotografen Lena Öritsland och journalisten Maria Bard. I utställningen får du möta människor och minnen från Göteborgs välkända varvshistoria.

— Tillsammans ger de en unik inblick i vardagen på dessa arbetsplatser som präglat Göteborgs såväl som Sveriges industrihistoria. Man kan säga att personerna lite hittat hem igen då de alla har vandrat på Lindholmen och många har säkerligen varit i dessa fastigheter också, säger Lena Öritsland som fotograferat och initierat utställningen.

Hela utställningen Arven efter varven finns att se på Sjöfartsmuseet till januari 2024.

Hitta till Förrådet och Träverkstaden

Du hittar konsten på adresserna Bror Nilssons gata 5 och Bror Nilssons gata 12.

Vill ni etablera er i något av våra områden?

Vill du och ditt företag finnas i något av våra områden? Vi äger cirka 60 fastigheter och pratar gärna om våra möjligheter med dig. Ta gärna kontakt med oss för att prata framtid!