Gå till huvudinnehållet
Sök på webbplatsen
 

Rickard Eriksson ny styrelseordförande för Älvstranden Utveckling

Aktuellt, Älvstranden Utveckling Publicerad 16 mars, 2022

Rickard Eriksson (M) är sedan förra veckan ny styrelseordförande för Älvstranden Utveckling. Vem är han och vad är det viktigaste han ska ta tag i?

Rickard Eriksson valdes som ny ordförande för Älvstranden Utveckling på årsstämman i början av mars. Han är moderat politiker med bas i Torslanda och står på valbar plats till Göteborgs kommunfullmäktige i höstens val.

Vad är din viktigaste uppgift att ta tag i nu?

— Det viktigaste är att sätta styrningen framåt och klarlägga vad bolagets verksamhet ska vara framöver. Hur når vi dit och hur kan personalen och bolaget få de bästa förutsättningarna för att nå målet? Det är de viktigaste frågorna att börja arbeta med, säger Rickard Eriksson.

Efter enbart tre arbetsdagar som ordförande vill Rickard än så länge koncentrera sig på att lära sig mer om bolaget, läsa in sig, träffa personal och politiker för att få en överblick av vad bolaget är och vad de utredningar om bolagets framtid som genomförts faktiskt landat i.

— Det är ett välskött bolag och det är spännande att gå in i bolaget och jag kan se det från ett nytt perspektiv efter den turbulenta period som har varit. Vi är inne i en period där det finns ett yrkande om förändring där vi nu försöker klarlägga vad den förändringen innebär och reda ut alla detaljer, säger Rickard Eriksson.

Han är född i Farsta men flyttade som femåring till Göteborg och växte upp i Askim. Förutom politiken och juridiken är Rickard Eriksson aktiv i hemvärnet och har en bakgrund inom försvaret med bland annat utlandstjänstgöring som befäl i Kosovo under svenska utlandsstyrkan på FN-mandat.

— Jag bor med fru och två barn, bor i Torslanda sedan tio år tillbaka. Som politiker sitter jag i kretsstyrelsen för Moderaterna i Göteborg och är ordförande för Moderaternas lokalförening i Torslanda och sitter i socialnämnden på Hisingen. Till yrket är jag advokat och arbetar med brottsmål, familjerätt och socialmål.