Gå till huvudinnehållet
Sök på webbplatsen
 

Projektledare till vår fastighetsavdelning

Okategoriserade Publicerad 22 november, 2021

Älvstranden Utveckling äger och förvaltar fastigheter motsvarande 340 000 kvm uthyrningsbar yta i Göteborg. Fastigheterna är både förankrade i Göteborgs varvshistoria och i stadens framtida utveckling. Det rör sig om både gamla varvsbyggnader med namn som Sågeriet, Träverkstaden och Pannverkstaden och moderna kontorsfastigheter som Lindholmen Science Park.

Vi vill att våra hyresgäster ska trivas med oss och i våra lokaler. Vi skapar en attraktiv miljö, jobbar nära våra hyresgäster och ligger steget före. Våra hyresgäster verkar inom olika branscher, allt från internationella tech-bolag till konstnärsateljéer och musikstudios.

Merparten av våra fastigheter finns på Lindholmen som är ett spännande och variationsrikt område under ständig utveckling. Här går Göteborgs varvshistoria hand i hand med Sveriges främsta utvecklingsprojekt inom framtidens mobilitet. Samtidigt bjuder området på gröna små oaser, konst, nybyggda bostäder och en eftertraktad närhet till vattnet. Här rör sig studenter, forskare och gymnasieelever tillsammans med boende, entreprenörer, hotellgäster och medarbetare på alla de företag som finns på Lindholmen. Vi har även fastigheter i Eriksberg, Frihamnen, Gullbergsvass och på Ringön.

Nu söker vi en projektledare. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett stimulerande, roligt och varierande jobb.

 

Ansvarsområden

Älvstranden Utveckling fastighetsavdelning äger och förvaltar fastigheter motsvarande ca 340 000 kvm uthyrningsbar yta i Göteborg, företrädesvis på Lindholmen i centrala Göteborg. Fastigheterna består av kommersiella ytor samt fastigheter i exploateringsområden där kommande stadsutveckling ska ske. Därmed är det ett bestånd där fastigheterna har olika förutsättningar vilket innebär många spännande förvaltningsutmaningar.

I rollen som projektledare på Älvstranden ingår att strategiskt och operativt ansvara för om- till och nybyggnation, planerat underhåll i våra befintliga förvaltningsbyggnader. Detta innebär ett ansvar för budget, projektering, byggledning och tillsammans med eventuell teknisk förvaltare samt övriga inhyrda konsulter ansvara för projektet fram till färdigställande.

Dina arbetsuppgifter kommer vara:

  • Upprättande av kalkyler för tidigt skede och uppföljning av budgetansvar
  • Upphandling av entreprenörer, överordnat ansvar eller eget ansvar för projekterings- och byggmöten och byggledning.
  • Upprättande av tidsplan.
  • Ansvara för myndighetskrav uppfylls i form av bygglov, tillgänglighet med flera.
  • Länken mellan hyresgästen och berörda parter inom projektet.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant eftergymnasial utbildning inom bygg eller motsvarande och flera års erfarenhet av projekt- och/eller byggledning. Som person är du en trygg projektledare med erfarenhet inom entreprenad eller projekt- och byggledning. Arbetet kräver god kännedom om plan- och bygglagen. Att kunna uttrycka sig väl i tal och skrift ser vi som en nödvändighet liksom erfarenhet av upphandling och kunskap om lagen om offentlig upphandling.

Det är av största vikt att du har affärs- och förhandlingsvana, att du är noggrann och strukturerad. För att lyckas i projekt är det viktigt att ta med kunden från start till mål, och därför är din sociala kompetens och samarbetsförmåga betydelsefull. Du har också en förmåga att agera professionellt och är lösningsorienterad. Kalkylkunskap är meriterande liksom erfarenhet från olika projektledningssystem.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

 

Ansökan

Tjänsten är heltid och en tillsvidaretjänst.

Rekryteringen sker i samarbete med Randstad. För mer information om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Petra Pettersson, petra.pettersson@randstad.se eller Sara Davidsdottir, sara.davidsdottir@randstad.se. När du söker jobb hos Älvstranden Utveckling blir din ansökan en allmän handling.

Vill du bli en del av vårt kompetenta och engagerade team? Välkommen med din ansökan senast 2022-01-02 via Randstads webbplats.

Fackliga representanter:
SACO
Kristian Käll
0706-959603

Unionen
Camilla Andersson
031-368 96 31

 

Om bolaget

Älvstranden Utveckling är ett kommunalt bolag inom Göteborgs Stad med uppdrag att förverkliga Vision Älvstaden – Nordens största stadsutvecklingsprojekt i modern tid. Älvstaden ska utvecklas till en tät och levande innerstad med en stor variation av verksamheter, bostäder och mötesplatser som minskar klimatavtrycket och bidrar till jämlika livsvillkor.

På Älvstranden Utveckling är vi värderingsdrivna i ledarskap och arbetssätt. Genom våra grundläggande värderingar: att samarbeta, tänka nytt, ansvara och driva (STAD), skapar vi tillsammans resultat i vår verksamhet. Vi är ca 90 medarbetare som sitter i trivsamma lokaler högst upp på sjätte våningen med älven och Ramberget som utsikt. Adressen är Lindholmsallén 10.

Magnus Casperson

Magnus Casperson

Chef Fastighet 031-368 96 38
Mejla Magnus magnus.casperson@alvstranden.goteborg.se