Gå till huvudinnehållet
Sök på webbplatsen
 

Omklädningsskåp från gammal varvsbyggnad har fått nytt liv

Aktuellt Publicerad 28 mars, 2022

Vid ombyggnation av en gammal varvsfastighet på Lindholmen genomför Älvstranden Utveckling ett pilotprojekt inom återbruk av inventarier och byggmaterial. I ett första steg har en återbruksinventering gjorts och nu pågår ett arbete för att ge både inventarier och byggmaterial nytt liv.

Först ut är Business Region Göteborgs nya mötesplats på Masthuggskajen, International House, där flera fina omklädningsskåp från 1950-talet nu finns på plats.

Göteborgs Stad har som mål att minska CO2-utsläppen från bygg- och anläggningsprojekt i stadens regi med 90 % till år 2030. Ett mycket effektivt sätt att nå målen är genom cirkulärt byggande och återbruk. I Göteborg finns mycket kompetens och erfarenhet inom området och ett engagerat näringsliv, som driver utvecklingen framåt.

“Att arbeta med återbruk är smart för både plånboken och miljön. Särskilt roligt är det när vi inom staden kan samarbeta för att hitta bra lösningar.”

Åsa Lindell, processledare hållbarhet på Älvstranden Utveckling

– Att arbeta med återbruk är smart för både plånboken och miljön. Särskilt roligt är det när vi inom staden kan samarbeta för att hitta bra lösningar. Dessutom skänker ofta återbrukade produkter en särskild karaktär och Business Region Göteborg har verkligen fått superfina omklädningsskåp med en unik historia, säger Åsa Lindell, processledare hållbarhet på Älvstranden Utveckling.