Gå till huvudinnehållet
Sök på webbplatsen
 

Ombyggnationen av Terminalbyggnaden i Gullbergsvass är nu klar

Aktuellt, Älvstranden Utveckling, Hyresgäst, Gullbergsvass Publicerad 23 maj, 2022

Sedan början av 2021 har förbipasserande sett att den stora Terminalbyggnaden i Gullbergsvass byggts om. Detta för att möjliggöra anslutning av Kämpegatan till Centralstationen. Nu är produktionen helt klar, besiktningen är gjord och efterbesiktning sker om någon vecka.

— Det har skett väldigt mycket i ombyggnationen. Vi har rivit 36 meter av byggnaden vilket motsvarar cirka 3 500 kvadratmeter yta. Det är allt från källaren till taket, säger Michael Danese, projektledare för arbetet på Älvstranden Utveckling.

Michael berättar att arbetet flutit på bra tillsammans med entreprenören, men att man också haft sina svårigheter. Det har varit stora mängder betongmassor som har behövts fraktats bort och man har dessutom behövt bygga upp källaren och källarväggen på nytt. Men det största problemet var takkonstruktionen.

— Takkonstruktionen var så pass dålig så vi fick lov att förstärka takstolarna för att det skulle hålla. Detta ihop med längre leveranstider av bland annat stål gjorde att vi hamnade efter i tidplan och att projektet blev dyrare än planerat, säger Michael.

I och med rivningen har gaveln på byggnaden fått ett rejält lyft och Gokartcentralen som är hyresgäst har även fått nya renoverade lokaler. De har dessutom fått en ny terrass som de kan använda som uteservering i sin verksamhet.

— Det har blivit jättefint, men besökare och förbipasserande kommer fortsatt att uppleva lite stök i området i och med hela arbetet kring Centralenområdet, säger han.

Arbetet med ombyggnationen har kostat 57 miljoner kronor.

(I en kommande nyhet kan du läsa mer om Gokartscentralens nya lokaler)

Kontakta Michael för mer information

Michael Danese

Michael Danese

Projektledare 031-368 96 26
Mejla Michael michael.danese@alvstranden.goteborg.se