Gå till huvudinnehållet
Sök på webbplatsen
 

Nomineringar och priser

Vi är väldigt stolta över att vårt arbete, både inom bolaget och i våra externa samarbetsprojekt, uppmärksammas på olika håll och inom olika områden. Här har vi samlat ett antal nomineringar och priser vi fått genom åren.

Priser och nomineringar 2021

Louise Larsson finalist i Årets samverkare

Årets samverkare utses varje år av Lindholmen Science Park, till en person som på ett öppet och engagerat sätt skapat förutsättningar för framgångsrika samarbeten. Louise Larsson var en av tre finalister 2021 för sitt arbete med samverkansprojektet DenCity, där Älvstranden Utveckling tätt tillsammans med ett stort antal andra parter arbetat med innovativa lösningar för hållbara transporter i täta stadsmiljöer.

Jessica Segerlund, platsutvecklingschef

Jessica Segerlund vinnare av "Årets hederspris"

Jessica Segerlund på Älvstranden Utveckling vann "Årets hederspris" på Framtidsgalan 9 november på Tyrol i Stockholm.

Jessica Segerlund vann “Årets hederspris”

Priser 2020

Fyrverkerier på himlen bakom skylten med texten Masthuggskajen på plats på Masthuggskajen.

Masthuggskajen vann Sweden Green Building Awards

Sedan 2012 delas Sweden Green Building Awards årligen ut till personer och projekt inom den svenska samhällsbyggnadssektorn. Vad aktörerna har gemensamt är att de leder utvecklingen mot en grön omställning. Masthuggskajen tog hem 2020 års pris för sin hållbara stadsutveckling.

Masthuggskajen.se (öppnas i nytt fönster)
Medarbetarna Louise Larsson och Pauline Hansson glada vid prisutdelningen av Upphandlingspriset 2020, Lindholmsleveransen vann.

Lindholmsleveransen tog hem årets upphandlingspris

I samband med Upphandlingsdagarna 4 februari tog Älvstranden Utveckling hem Upphandlingspriset 2020 för sitt arbete med Lindholmsleveransen. — Det här är en riktig energiboost och vi är så stolta över att vinna Upphandlingspriset! Vi kommer använda den här energin till att göra fler innovativa satsningar och sikta ännu högre nästa gång, säger Pauline Hansson, upphandlare på Älvstranden Utveckling.

Upphandlingspriset 2020 (öppnas i nytt fönster)

Frihamnen prisat flera gånger om

Jubileumsparken och det allmänna badet i Frihamnen en solig sommardag, folk som badar.

Jubileumsparken fick Sienapriset 2018

En park för alla. Sakta men säkert läggs grunden till Jubileumsparken i Frihamnen. Bastu, sötvattenbassäng, saltvattenbassäng, seglarskola, lekplats, rollerderby-bana, odlingslådor, testodlingar och kafé är delar som finns eller funnits i den temporära versionen av parken, som av Sveriges Arkitekter tilldelades Sienapriset 2018.

VårtGöteborg.se
Flygbild över Frihamnen år 2016.

Planpriset 2016 från Sveriges Arkitekter till Frihamnen

När Sveriges Arkitekter delade ut 2016 års planpris tog Göteborgs Stad hem priset. Juryn kallar vinnaren Frihamnen för ”Ett inspirerande föredöme”. Planarbetet med Frihamnen startade 2014 och kännetecknas av innovation och nyfikenhet där den sociala aspekten är tydlig.

Planpriset 2016 (öppnas i nytt fönster)
Bastun i Frihamnen i skymning.

Bastun i Frihamnen nominerad till Kasper Salin-priset 2015

Den Allmänna bastun öppnade upp för besökare i februari 2015 och är gratis för allmänheten. Den är inte bara ett svar på göteborgarnas önskan att komma närmare vattnet. Den symboliserar också hur vi vill utveckla Göteborg framöver: hållbart, göra älven tillgänglig för alla samt att successivt låta platser växa fram i delaktighet och dialog med göteborgarna. Bastun är ritad av arkitekter från RaumlaborBerlin.

Kaspar Salin-priset 2015 (öppnas i nytt fönster)

Fler vinnare

Studio 1, HSB, Örgryte Torp.

Studio 1 i Örgryte Torp vann Kaspar Salin-priset

Bostadsområdet Örgryte Torp, där vi på Älvstranden Utveckling var en del i byggkonsortiet, tilldelades Kaspar Salin-priset 2016 för HSB-byggnaden brf Studio 1.

Hållbartbyggande.com
Kville Saluhall, tegelfasad med namnet på.

Kville Saluhall – Göteborgs bästa byggnadsverk

Kville Saluhall utsågs till Göteborgs bästa byggnadsverk av Per och Alma Olssons fond 2014. Pris gick till Gustav Appell Arkitektkontor och Älvstranden Utveckling som står bakom den nya saluhallen.

Göteborgs bästa byggnadsverk

Andra nomineringar

Flygbilder området Örgryte Torp.

Örgryte Torp - Årets Stadsbyggnadsprojekt 2020

Föreningen Sveriges Stadsbyggare delar årligen ut priset Årets stadsutvecklingsprojekt. För 2020 var Älvstranden Utveckling med projektet Örgryte Torp en av tre nominerade projekt.

Sveriges Stadsbyggare (öppnas i nytt fönster)
Grafik med en prisdekal med texten Årets arkiv 2019.

Nominerade till Årets arkiv 2019

I motiveringen till nomineringen skriver fackförbundet DIK, som delar ut priset, att Älvstranden Utveckling ”gjort en omfattande resa sedan 2013 då bolaget fick en ny VD och en ny arkivorganisation tillsattes. Tidigare var handlingarna osorterade och arkivlokalen hade stora brister i säkerhet.”

Årets arkiv 2019