Gå till huvudinnehållet
Sök på webbplatsen
 

Nytt utbildningscenter inom elektromobilitet och batteritillverkning till Lindholmen

Aktuellt, Hyresgäst, Lindholmen Publicerad 29 maj, 2024

Under förra året kom beskedet att ett utbildningscenter inom elektromobilitet och batteritillverkning skulle etableras på Lindholmen. Nu är ett hyresavtal påskrivet för det nya centret och vi på Älvstranden Utveckling AB är väldigt glada över att det hamnar i vår byggnad Santos.

Målsättningen med batteriutbildningarna är att utveckla spetskompetens som lever upp till den nya arbetsmarknadens behov, samtidigt som personer med annan yrkesinriktning än batteribranschen kan ha nytta av kunskaperna. Utbildningscentret ska vara tillgängligt för gymnasieelever, vuxenstuderande och studenter på yrkeshögskola. Och att det hamnade på Lindholmen är ingen slump.

– Göteborgs Stad och Västra Götalandsregionen har beslutat att finansiera en satsning på ett utbildningscentrum inom elektromobilitet. Genom satsningen kan vi möta företagens behov av kompetens kopplat till industrins omställning mot elektrifiering, samt erbjuda studerande en utbildning av hög kvalitet, säger Andreas Lökholm, förvaltningsdirektör, Göteborgs Stad Arbetsmarknad och Vuxenutbildning. Satsningen sker i samarbete med Business Region Göteborg, Göteborgsregionens kommunalförbund och Västra Götalandsregionen. Lokalisering på Lindholmen är vald utifrån att platsen är ett regionalt center för teknikutveckling och utbildning kopplat till fordons- och batteriindustrin, samt har god tillgänglighet.

Lokalen som är 790 kvadratmeter stor kommer nu att genomgå en omfattande renovering och anpassning för att möta utbildningens specifika behov och krav. Renoveringen påbörjas nu i slutet av maj och ska vara redo för inflytt vid årsskiftet 2024-2025.

–  Denna överenskommelse markerar inte bara ett steg framåt med det nya utbildningscentrumet utan det passar också in i Lindholmens starka profil av tech och mobilitet. Vi är stolta över att spela en aktiv roll i deras framtida resa och ser med spänning fram emot deras inflytt. Innan dess ska vi nu skapa en miljö tillsammans som främjar innovation och kunskap hos alla de studenter och personal som kommer att vara där varje dag, säger Martin Nilbo, teamledare uthyrning på Älvstranden Utveckling AB.

Vill ni också etablera er i något av våra områden?

Vill du och ditt företag också finnas i något av våra områden? Vi äger cirka 60 fastigheter och pratar gärna om våra möjligheter med dig. Ta gärna kontakt med oss för att prata framtid!