Gå till huvudinnehållet
Sök på webbplatsen
 

Nu söker vi en kommunikativ HR-chef med erfarenhet av förändringsarbete

Okategoriserade Publicerad 23 maj, 2022

Vårt uppdrag på Älvstranden Utveckling är att främja den långsiktiga utvecklingen i centrala Göteborg, framför allt genom att förverkliga Vision Älvstaden. Tillsammans med stadens förvaltningar och bolag, byggherrar och myndigheter skapar vi en levande innerstad på båda sidor älven, med en mångfald av verksamheter, bostäder, mötesplatser och uttryck.

Nu söker vi en erfaren HR-chef som kan ge ett kvalificerat HR-stöd till våra chefer. Är du skicklig på att motivera och leda organisationer som är under förändring? Har du tidigare varit med och skapat en kultur av engagemang, samarbete och lagarbete? Då vill vi väldigt gärna att du hör av dig.

En spännande arbetsplats

På Älvstranden Utveckling är vi cirka 90 medarbetare som jobbar med fokus på hållbar mark- och fastighetsutveckling. Att utveckla en stad där människor i generationer framöver kan leva ett gott liv. Genom våra grundläggande värderingar ”STAD”; samarbeta, tänka nytt, ansvara och driva – skapar vi tillsammans resultat.

Verksamheten är under förändring och väntar politiska beslut om hur framtida uppdrag ser ut. Det är en spännande och utmanande situation på många vis, inte minst ur ett kompetens- och ledningsperspektiv. Det är där du som HR-chef kommer in. Vi behöver en person som ser vad som behöver göras och kan stödja förändringsarbetet på ett sätt som förenar teamet. Att ha ett öppet förhållningssätt och välkomna nya idéer är djupt etablerat hos oss och vi är måna om att vara en arbetsplats där medarbetarna känner sig värdefulla. Därför tror och hoppas vi att du kommer trivas hos oss.

Du får en viktig roll och stor möjlighet att påverka

Som HR-chef agerar du självständigt och stöttar cheferna i alla slags frågor som rör HR. Du ingår i chefsgruppen och har personalansvar för vår lönespecialist. Rollen arbetar också tätt med HR-nätverk inom Göteborgs stad.

Givetvis har du det stora strategiska ansvaret för vår kompetensförsörjning och ledarskapsutveckling. Du ser över rekryteringar och arbetsmiljön, är med vid lönesättning. Du har hand om medarbetarundersökningar, pulsmätningar, hälsoundersökningar sam följer upp dessa. Som högsta ansvarig inom HR sköter du också frågor som rör arbetsrätt och deltar i fackliga förhandlingar. Du utarbetar även policys och eventuella rehabiliteringsplaner.

Du är lyhörd och kommunikativ

Vi söker dig som har goda ledaregenskaper och förmågan att väcka engagemang och lagkänsla. Du är förtroendeingivande och inspirerande och kan skapa en kultur där medarbetarna kan och vill samarbeta. För att lyckas med detta är du kommunikativ och inkännande, och kan anpassa tal och skrift efter var en person befinner sig både gällande kunskap och befattning.

I grunden har du en akademisk examen inom PA/HR, ekonomi eller motsvarande. Du behöver ha minst 5 års erfarenhet av liknande arbete så att du känner dig bekväm med att jobba självständigt och kan ge våra chefer det stöd de behöver. Det är också en fördel om du har tidigare erfarenhet av förändringsarbete. Du kommer att arbeta i en politisk styrd organisation där en förståelse för politikens spelregler är meriterande.

Vi vill gärna träffa dig

Vi kan erbjuda dig en roll som HR-chef med ett viktigt ansvar och stora möjligheter att påverka. Vi jobbar kontinuerligt med att utveckla våra medarbetare genom föreläsningar, studiebesök och stormöten där vi delar erfarenheter och insikter. Hos oss finns också stora möjligheter till karriärutveckling då vi hanterar många projekt och medarbetare byter roller och avdelningar för att ta sig an nya utmaningar.

Vill du veta mer om hur det är att jobba hos oss? Titta gärna här eller ännu bättre: Hör av dig!

Så här söker du

Vi ser fram emot din ansökan senast den 6 juni. I denna rekrytering samarbetar vi med Cordovan Career. För ytterligare information kring tjänsten kontakta Pia Strandh på 073-340 92 13 eller pia.strandh@cordovan.se

Du lämnar din ansökan här via ansökningsformuläret i Visma.

När du söker jobb hos Älvstranden Utveckling blir din ansökan en allmän handling.

Fackliga representanter:

SACO
Kristian Käll
0706-95 96 03

Unionen
Camilla Andersson
031-368 96 31

Rekryterande chef

Marika Ogrelius

Marika Ogrelius

Operativ chef 031-368 96 47
Mejla Marika marika.ogrelius@alvstranden.goteborg.se