Gå till huvudinnehållet
Sök på webbplatsen
 

Nu säljer vi Magasin 113 i Frihamnen

Aktuellt Publicerad 6 oktober, 2020

Byggnaden uppfördes 1964 som lagerbyggnad och har sedan hamnverksamheten upphörde främst använts till uthyrning för olika evenemang. Nu avser Älvstranden Utveckling att sälja den unika byggnaden som har rötter i hamn- och varvsindustrin.

— Nu säljer vi Magasin 113 för att fortsätta utveckla Frihamnen. Vi tror att det finns en marknadsaktör som med kraft och kunskap kan utveckla Magasin 113 till något alldeles fantastiskt och inom en snar framtid kunna erbjuda unika kontorsplatser. En kommande aktör kommer att få visa framfötterna rörande klimatneutral byggnad, ett av flera utvärderingskriterier, säger Cecilia Andersson, fastighetsutvecklingschef på Älvstranden Utveckling.

Frihamnen är ett av sju delområden i Nordens största stadsutvecklingsprojekt, Älvstaden. Magasin 113 ligger centralt beläget på Norra frihamnspiren i hjärtat av Frihamnen, med Kajskjul 107 och den framväxande Jubileumsparken som grannar. Under nästa år planeras Hisingsbron vara klar och Smyrnakyrkans byggnation vara påbörjad. På piren mittemot Magasin 113, Kvillepiren, uppförs 900 temporära bostäder där inflyttning redan är påbörjad. Vid 2025 planeras även spårvägsförbindelsen mot Lindholmen stå färdig.

För försäljning av Magasin 113 har vi valt att samarbeta med Catella Corporate Finance som transaktionsrådgivare.

Kontaktperson Catella

Pernilla Hallin, Catella Corporate Finance, +46-709- 80 20 66, pernilla.hallin@catella.se

Kontaktpersoner Älvstranden Utveckling

Tomas Thorin

Tomas Thorin

Affärsutvecklare 031-368 96 52
Mejla Tomas tomas.thorin@alvstranden.goteborg.se