Gå till huvudinnehållet
Sök på webbplatsen
 

Nu kan du piffla på Lindholmen

Aktuellt, Hyresgäst, Okategoriserade, Lindholmen Publicerad 4 september, 2023

Nu finns det möjlighet att utmana kompisarna, familjen eller kollegorna i bland annat kubb, pingis eller spikeball i Plåtgården på Lindholmen. Där finns det nu en Piffl-box där du enkelt kan hyra utrustning av olika slag för en billig peng.

— Piffl gör det möjligt att dela på utomhusspel och sportutrustning. Genom en app kan du se vad som finns i boxen och på ett enkelt sätt kan du låsa upp den aktiviteten du vill göra. Vi hoppas att den kommer användas ofta, säger Marie Vulpe, uthyrningsansvarig på Älvstranden Utveckling AB.

I Plåtgården finns det flera sittplatser, stora grönytor, blommor och planteringar och det finns även flera insektshotell. I ena delen av parken finns det också en bikupa där man kan lyfta på locket och kika in i bisamhället.

— Vi tar nu nästa steg med Plåtgården med hjälp av en Piffl-box. Vi hoppas att det kommer locka fler människor till parken men också till området i stort. Ett stenkast bort ligger även Playa Lindholmen med solstolar, bänkar och bord samt möjlighet till sandlek. Det finns även ett utegym precis bredvid för den träningssugne, säger Marie Vulpe.

Så här funkar det:

Piffl är en delningsplattform för sport- och fritid som ger tillgång till aktiviteter i städers offentliga utemiljöer. Genom en app får invånare och besökare tillgång till aktivitetsboxar fyllda med utrustning.

  • Ladda ner Piffls app i App Store eller Google Play
  • Hitta boxen på Lindholmen (eller annan box om du är någon annanstans)
  • Välj aktivitet
  • Spela
  • Lämna tillbaka
  • Kostnaden för att hyra aktiviteter från Piffl är 10 kronor i startavgift och därefter 10 kronor per timme.
  • Läs mer om Piffl på www.piffl.se