Gå till huvudinnehållet
Sök på webbplatsen
 

Nu byggs ytterligare 400 nya lägenheter i Kvillebäcken

Pressmeddelanden Publicerad 29 februari, 2012

Nya lägenheter i Kvillebäcken

Mitt i bostadskrisen meddelar Kvillebäcken att det istället för 1600 nya lägenheter nu byggs 2000 lägenheter i den nya stadsdelen.

I Göteborg saknar drygt 50 000 personer eget boende. Boverkets senaste prognos över bostadsbyggandet indikerade dessutom att antalet påbörjade bostäder i år beräknas minska med 8 %. Men Kvillebäcken bryter mönstret. Istället för att bygga 1600 nya lägenheter som planerat ska nu totalt 2000 lägenheter byggas i Göteborgs nya gröna stadsdel.

– Det står nu klart att det blir ytterligare 400 lägenheter i Kvillebäcken. Det handlar om både hyres- och bostadsrätter. Allt från ettor till femmor. Första inflyttning är beräknad till sommaren 2013, säger Johan Ekman kommunikationschef på Älvstranden Utveckling.

Kvillebäcken ingår i första etappen av omvandlingen av Backaplansområdet som nu ska bli en del av Göteborgs city. Under de närmsta tre åren kommer Göteborgs centrum breda ut sig över älven och hela området från Ringön till Vågmästareplatsen förnyas.

– För att skapa en innerstadskaraktär med liv och variation satsar vi på att bygga tätt i Kvillebäcken. Dessutom använder vi oss av olika arkitekter vilket innebär att husen kommer att varierar i både höjd, färg och materialval, säger Johan Ekman.

Kvillebäcken är det första området som byggs utifrån Göteborgs stads nya och tuffa miljökrav. Dessutom kommer samtliga lägenheter i Kvillebäcken att silver-certifieras enligt svensk miljöbyggnad. Planen för Kvillebäcken innebär även ett stort tillskott av grönytor i området.

För mer information, kontakta:
Johan Ekman, Kommunikationschef Älvstranden Utveckling AB,
Tel. 0706-95 96 10
Mail: 
Johan.Ekman@alvstranden.goteborg.se

Om Kvillebäcken
Kvillebäcken är en helt ny stadsdel i Göteborg. Totalt ska 2000 nya lägenheter byggas. Visionerna för Kvillebäcken är att skapa en levande stadsdel där mötet mellan människor står i fokus och där invånarna kan leva klimatsmart. Allt endast 6 minuter från Brunnsparken. Nya Kvillebäcken byggs av ett byggkonsortium bestående av Derome, HSB Göteborg, Ivar Kjellberg, NCC, Veidekke, Wallenstam och Älvstranden Utveckling. Nya Kvillebäcken är det första området som byggs utifrån Göteborgs stads nya och tuffa miljökrav. Första inflyttning är planerad till 2013.
 Läs mer på www.kvillebäcken.se

Älvstranden Utveckling AB ägs av Göteborgs Stad och är ett bolag som utvecklar och förvaltar fastigheter och områden på Norra och Södra älvstränderna i Göteborg. Koncernen omsätter drygt 350 miljoner kronor med en sammanlagd uthyrningsbar yta på 400 000 kvm.