Gå till huvudinnehållet
Sök på webbplatsen
 

Nu byggs 156 innovativa studentlägenheter vid Lindholmspiren

Aktuellt Publicerad 17 maj, 2016

Från och med i höst kommer det finnas 156 studentlägenheter strax intill Lindholmspirens färjeläge. Det är Älvstranden Utveckling AB som hyr ut mark till Urban Cribs som kommer bygga mobila studentlägenheter.

Lindholmen är en del av Älvstadens område. Och enligt visionen för Älvstaden ska området vara testarena och driva innovationsutveckling.

̶  Projektet Urban Cribs, med mobila lägenheter, är ett bra exempel på hur Älvstaden kan fungera som testarena, samtidigt som vi minskar bostadsbristen, säger Ulrika Palmblad Gröön chef för Fastighetsutveckling på Älvstranden Utveckling AB. Dessutom bidrar vi till en mer levande stadsdel genom att nyttja mark som delvis inte används idag.

Studentbostäderna har tillfälligt bygglov om 10+5 år, varje lägenhet kommer bli cirka 26 kvadratmeter och är planerade som ett rum och kök.

̶  Urban Cribs bygger bostäder snabbt och anpassar layout efter kundens behov, säger Torbjörn Browall på Urban Cribs. Vid Lindholmspiren bygger vi mobila bostadslägenheter och eftersom det rör sig om studentlägenheter i klassisk marin hamnmiljö, har vi valt att beklä utsidan med stål så att lägenheten får formen och utseendet av en marin fraktcontainer.

Byggnationerna startar i slutet av sommaren och delas upp i två etapper med första inflyttning i slutet av september. Lägenheterna kommer att kunna tecknas via Boplats.

Välkommen på visning av lägenhetsmodul!

Den 26 maj kl. 10.00 – 12.00 visar representanter från Älvstranden Utveckling och Urban Cribs en av lägenheterna.

Plats: Utvecklingsgatan/Diagonalen, vid Lindholmshamnen

Anmälan behövs ej.