Gå till huvudinnehållet
Sök på webbplatsen
 

Noor Digital har gjort en tillväxtresa hos Älvstranden Utveckling

Aktuellt, Hyresgäst, Lindholmen Publicerad 1 juni, 2022

Noor Digital är digitalbyrån som grundades 2015 i Umeå men som någon månad efter start flyttade in i sin första lokal i Göteborg och närmare bestämt på Lindholmen. Efter en tillväxtresa där de vuxit ur flera lokaler i Älvstranden Utvecklings bestånd har de nu landat i en lokal i Lindholmen Science Park.

— 2016 flyttade vi in i byggnaden Träverkstaden på Lindholmen. Vi var då två-tre personer och lokalen vi hade var cirka 16 kvadratmeter stor. Det var starten för verksamheten i Göteborg, säger Marcus Tennby, Chief Operating Officer på Noor Digital.

Från början var Noor Digital en SEO-byrå där man jobbade med optimering på Google för företag. Men allt eftersom behoven från företagen ändrats har också verksamheten utvecklats.

— Nu jobbar vi mycket med betald annonsering, sociala medier och webbutveckling också. Den digitala marknadsföringen har växt något enormt det sista och vi har hängt med i den trenden, säger Marcus.

Allt efter som företaget utvecklats har man även behövt anställa fler personer vilket också ställt andra krav på lokalen man suttit i. Från den lilla lokalen på väldigt få kvadratmeter flyttade man sedan i en lokal i grannbyggnaden Förrådet.

— Den första lokalen vi hade i Förrådet var 90 kvadratmeter stor och passade oss väldigt bra under en tid men vi märkte snabbt att vi behövde något större, säger Marcus.

De pratade då med en granne och tillsammans med fastighetsägaren Älvstranden Utveckling kom de överens om att byta lokal med varandra då grannarna behövde gå ner i storlek. Under hösten 2020 flyttade man in i en lokal på 190 kvadratmeter vilket passade verksamheten bättre.

— Vi har sedan dess växt mycket och under vintern 2021/2022 insåg vi att vi nog behövde något ännu större. Vi har tittat runt på flera olika alternativ runt om i stan men det är Lindholmen vi vill vara på. Vi trivs här med närheten till innerstaden och allt som händer runt omkring. Vi frågade också våra cirka 20 medarbetare vad de tyckte och de allra flesta ville vara kvar, säger Marcus.

Sedan den 1 maj är företagets nya adress Lindholmen Science Park 3B där de sitter i en lokal som är 460 kvadratmeter stor. Och här tror Marcus att de kommer att sitta under en lång tid. Här finns det plats att växa och man ser en stor möjlighet till nätverkande och affärer mellan grannarna i huset.

— Vi har haft mycket god kontakt med Älvstranden Utveckling och uthyrarna som hjälpt oss med våra lokalbyten genom åren. Det har gått smidigt och vi har fått hjälp med våra frågor och funderingar, säger Marcus.

 

Medarbetarbild (16)

Vill du också etablera dig i något av våra områden?

Vill du och ditt företag också finnas i något av våra områden? Vi äger cirka 60 fastigheter och pratar gärna om våra möjligheter med dig. Ta gärna kontakt med oss för att prata framtid!