Gå till huvudinnehållet
Sök på webbplatsen
 

Masthuggskajen bjuder in till gatufest på Nya Lång

Aktuellt, Hållbar markutveckling Publicerad 7 juni, 2023

Nu börjar Masthamnsgatan, Göteborgs nya långgata, vakna till liv. Det är långt ifrån klart, men Nya Lång är på gång och flera verksamheter har redan slagit upp portarna i fastigheterna. Därför bjuder projekt Masthuggskajen in till gatufest mitt i bygget.

Vi på Älvstranden Utveckling AB är en del av byggkonsortiet Masthuggskajen som nu bjuder in till gatufest den 9 juni på Masthamnsgatan. Vi genomför även grundläggningen av halvön på Masthuggskajen. Den får en totalyta på cirka 20 000 kvm, blir cirka 200 meter bred och kommer sträcka sig 100 meter ut i älven. När det är klart kommer halvön att fyllas med bostäder, kontor och ett levande kajstråk med butiker, restauranger med mera som gör halvön intressant att besöka.

Myllrande gatuliv

I stadsdelen planeras för mötesplatser som ska passa så många som möjligt. Olika typer av verksamheter ska locka fram ett myllrande gatuliv. Stadsdelen har redan idag ett kulturutbud i den östra delen av området och utmed Långgatorna som kan vidareutvecklas till ett attraktivt kulturcentrum. Och redan nu är alltså Masthamnsgatan, Nya Lång, öppen för besökare.

På Masthuggskajen ska det byggas cirka 1 300 nya bostäder, uppemot 6 000 arbetsplatser, två förskolor och ett hotell. Det kommer också att byggas två parker. En större – Järnvågsparken – som byggs på överdäckningen av Götatunneln där det idag är parkeringsplatser. Och en mindre – Masthuggsparken – som ansluter till Masthuggstorget i den västra delen av området.

Gatufesten

Den 9 juni firar vi att Mathamnsgatan är full av liv och verksamheter. Kom förbi och lyssna till musik, dansa till lunch beat, kolla in konstutställning, gå guidade turer och det ges chans att provsmaka det som redan öppnat.

  • Var: Masthamnsgatan.
  • Vad: Gatufest med mat, musik och kultur.
  • När: Fredag 9 juni, kl 11.00-15.00

Läs mer om gatufesten i Facebook-evenemanget

Programmet uppdateras kontinuerligt.

Flygbild över Masthuggskajen invid Göta älv

Läs mer om Masthuggskajen på Göteborg växer

Med utvecklingen av Masthuggskajen växer stadens centrum västerut. De gamla kvarteren ska kompletteras med nya bostäder, restauranger, förskolor, arbetsplatser och hotell. Området ska bli grönare med två nya parker och den nya halvön och ett levande kajstråk längs älven kommer ta göteborgare och besökare närmare vattnet.