Gå till huvudinnehållet
Sök på webbplatsen
 

Eriksberg kajer fylls med fartyg under kulturhamnsfestivalen

Aktuellt, Hyresgäst, Okategoriserade Publicerad 21 september, 2022

Den som är intresserad av gamla fartyg ska bege sig till Eriksbergs kulturhamnsfestival 24-25 september. Kajerna kommer att fyllas med fartyg och det kommer finnas massor av aktiviteter för både barn och vuxna.

I filmen berättar Tommy Andersson från föreningen Eriksbergs Kulturbåtshamn mer om helgens festival.

– Vi gör detta för att lyfta det maritima kulturarvet som finns i Göteborg. Det kommer att vara en riktigt trevlig festival för Göteborg och besökare, säger Tommy Andersson från föreningen Eriksbergs Kulturbåtshamn.

Förutom att kliva ombord på de gamla fartygen kommer du även kunna ta del av en mängd aktiviteter både på land och i vattnet. Bland annat kommer Sjöräddningssällskapet ha uppvisning i hamnen, Färjan 4 kommer köra guidade turer och du kommer kunna prova på att ro en ”10-huggare”.

Eriksbergs kulturbåtshamn

Redan 2014 påbörjades arbetet med att bilda Eriksbergs kulturbåtshamn. Syftet är att bevara arvet från Göteborgs långa och intressanta historia inom handel, sjöfart och varvsarbete. Älvstranden Utveckling har förstärkt kajen genom att bygga pirar med förtöjningsplatser och installerat el och vatten. Idag är det föreningen Eriksbergs Kulturbåtshamn som driver projektet medan Älvstranden Utveckling ansvarar för förvaltning och uthyrning.