Gå till huvudinnehållet
Sök på webbplatsen
 

Målgång för innovationsprojektet DenCity

Aktuellt, Hållbar markutveckling, Okategoriserade, Lindholmen Publicerad 19 mars, 2021

DenCity är ett samverkansprojekt mellan näringsliv, akademi och samhälle. Projektet avslutas i maj och har nu haft sin slutkonferens.

DenCity leds av den nationella arenan för samverkan inom transporteffektivitet, CLOSER, vid Lindholmen Science Park. Projektet utvecklar innovativa lösningar för hållbar och yteffektiv person- och godstransport i täta städer, med höga krav på attraktivitet, tillgänglighet och hållbarhet.

Älvstranden Utveckling har varit en part i DenCity som startade 2015, främst genom projektet Lindholmsleveransen. I denna del av DenCity utvecklas och implementeras ett skalbart koncept för samlastning av gods och avfall.

– DenCity har gett oss möjlighet att ta Lindholmsleveransen till en ny nivå och hitta en långsiktigt hållbar lösning med utvecklingsmöjlighet. Vi hoppas att fler ska vilja använda tjänsten på Lindholmen för att minska den tunga trafiken ytterligare, säger Louise Larsson, projektledare på Älvstranden Utveckling.

“DenCity har gett oss möjlighet att ta Lindholmsleveransen till en ny nivå och hitta en långsiktigt hållbar lösning med utvecklingsmöjlighet.”

Louise Larsson, projektledare

Stadsdelsnära samlastning är nära integrerat med flera andra delar av DenCity projektet och tillsammans utgör de kärnan inom stadsutveckling i DenCity.

Läs mer om DenCity

Stadsdelsnära samlastning med Lindholmsleveransen

I filmen möter du personerna som jobbar dagligen med Lindholmsleveransen.

Louise Larsson

Louise Larsson

Projektledare 031-368 96 81
Mejla Louise louise.larsson@alvstranden.goteborg.se