Gå till huvudinnehållet
Sök på webbplatsen
 

Linnéuniversitetet finns nu på Lindholmen

Aktuellt, Hyresgäst, Lindholmen Publicerad 29 november, 2023

Lindholmen har fått ett nytt lärosäte på plats. Det är Linnéuniversitetet som startat upp sin optikerutbildning på plats i Göteborg och valet för Lindholmen var då enkelt.

— När vi fick uppdraget att hitta en plats för optikerutbildningen i Göteborg var önskemålet att vi skulle finnas på en plats där det fanns andra utbildningar och Lindholmen är då en perfekt plats, säger Maria Ekstrand som är byggnadsingenjör på Linnéuniversitetets lokal- och serviceavdelning och som ansvarat för etableringen.

Lokalen är 870 kvadratmeter stor och innehåller både föreläsningssalar och kontor men också uppbyggda kundbesöksrum där studenterna kommer att erbjuda undersökningar till företag och privatpersoner. Det finns även gemensamhetsytor för både personal och studenter.

— Vi är jättenöjda med lokalen och hur arbetet gått. I dagsläget är det 30 studenter som studerar och praktiserar i lokalerna men inom några år kommer det att gå cirka 90 studenter på utbildningen, säger hon.

Martin Nilbo är teamledare för uthyrningsverksamheten på Älvstranden Utveckling AB och det är han som arbetat med etableringen av Linnéuniversitetet.

— Det känns jättekul att kunna hälsa ännu ett lärosäte välkommen till Lindholmen och den spännande miljö som finns här. Det ökar på områdets attraktivitet ännu mer och vi hoppas att både studenter och personal kommer trivas i lokalerna, säger Martin.

Vill ni också etablera er i något av våra områden?

Vill du och ditt företag också finnas i något av våra områden? Vi äger cirka 60 fastigheter och pratar gärna om våra möjligheter med dig. Ta gärna kontakt med oss för att prata framtid!