Gå till huvudinnehållet
Sök på webbplatsen
 

Lindholmen Science Park har fått ett tillskott

Aktuellt, Älvstranden Utveckling, Hyresgäst, Lindholmen Publicerad 8 december, 2022

Sedan några veckor tillbaka har Lindholmen Science Park fått ett tillskott i form av bolaget SOLME AB. Lindholmen var nästan självklar för bolaget och den 489 kvadratmeter stora lokalen på plan 6 med utsikt över Kuggen är nu deras nya hemmahamn.

SOLME bildades 1998 och har sedan dess arbetat med att utveckla deras mjukvaruverktyg AVIX. Under åren har de vidareutvecklat grundidén och både utvecklat ytterligare moduler och identifierat fler användningsområden.

— Vi är cirka 25 anställda som är uppdelade mellan mjukvaruutveckling och affärsutveckling. Huvudkontoret ligger i Göteborg men vi har också säljkontor i västra Rumänien, norra Tjeckien och södra Tyskland, säger Glenn Heiman, som är både vd och en av huvudägarna till SOLME.

I princip all utveckling görs i Göteborg och när det var dags att flytta från Gårda var siktet satt på Lindholmen.

— Lindholmen är verkligen vårt hemma. Det är ett teknikmecka och här träffar man på kollegor i branschen varje dag. Det är även en väldigt trevlig miljö här och området växer på ett sätt som är fascinerande. Som göteborgare är jag glad för all utveckling som sker, säger Glenn.

Vi på Älvstranden Utveckling AB som också är en av SOLMEs närmsta grannar i Lindholmen Science Park ser väldigt positivt på etableringen.

— SOLME är ett bolag som passar perfekt in i den mix av bolag som vi vill ska finnas på Lindholmen. Vi hoppas verkligen att de kommer trivas, säger Martin Nilbo, teamledare för uthyrning på Älvstranden Utveckling.

Vill du också etablera dig i något av våra områden?

Vill du och ditt företag också finnas i något av våra områden? Vi äger cirka 60 fastigheter och pratar gärna om våra möjligheter med dig. Ta gärna kontakt med oss för att prata framtid!