Gå till huvudinnehållet
Sök på webbplatsen
 

Lindholmen har fått ett nytt bryggeri

Aktuellt, Älvstranden Utveckling, Hyresgäst, Lindholmen Publicerad 16 maj, 2022

Sedan hösten 2021 har Lindholmen ett nytt bryggeri på plats. Det är ölbryggeriet Fermenterarna som flyttat sin verksamhet från Strömstad till Göteborg och mer exakt till fastigheten Utrustningsverkstaden som finns bara några meter från Göta älv.

—  Det känns helt rätt att vara på plats i Göteborg. Den här lokalen är perfekt för oss och vi har verkligen landat där vi vill vara. Platsen är fantastiskt, säger Anna Claesson, en av ägarna till Fermenterarna.

Lokalen är på 400 kvadratmeter i två våningsplan och de har nyligen införskaffat nya bryggverk som gör att de kan brygga betydligt mer än de kunnat innan. Deras öl finns att köpa via Systembolagets lokala och småskaliga sortiment men det mesta av det de brygger går till export eller till krogar. Men sedan flytten till Göteborg finns ett ben till att stå på. I sin lokal ordnar man nu också försäljning av folköl under vissa helger.

—  Det har gått väldigt bra när vi öppnar upp för försäljning och vi brukar ha 500-600 personer som kommer hit vilket känns toppen, säger Niclas Aronsson, som är ägare tillsammans med Anna.

Både Anna och Niclas lyfter fram att de i framtiden vill bli ett besöksbryggeri där de vill fortsätta med sin försäljning av folköl, men också ha ett tap room och en restaurang.

—  Vi har många planer för framtiden men vi tar små steg framåt och förhoppningsvis kan vi i framtiden bjuda våra besökare på betydligt fler upplevelser, säger de.

Älvstranden Utveckling är väldigt glada över Fermenterarnas etablering på Lindholmen och vad det ger området.

—  Att det kommer hundratals personer på deras försäljningsdagar ger området ett lyft som också spiller över på våra andra hyresgäster. Det är precis så vi får mer liv i Lindholmen, säger Marie Vulpe, uthyrningsansvarig på Älvstranden Utveckling.

Medarbetarbild (26)

Vill du också etablera dig i något av våra områden?

Vill du och ditt företag också finnas i något av våra områden? Vi äger cirka 60 fastigheter och pratar gärna om våra möjligheter med dig. Ta gärna kontakt med oss för att prata framtid!