Gå till huvudinnehållet
Sök på webbplatsen
 

The Yard (Coworking)

The Yard är en ny techarena för växande techbolag. På klassisk Göteborgsmark i gamla varvsfastigheter mitt i mobilitets- och innovationsklustret Lindholmen Science Park och granne med flera globala företags utvecklingskontor.

I varvsfastigheten Pannverkstaden får medlemmarna en stor verkstadshall kombinerat med kontorslokaler för att arbeta med, eller testa, diverse mjuk- och hårdvara. Ett unikt koncept på för startups och scaleups inom tech. Här finns även en stor eventyta för medlemmar att nyttja.

The Yard är ett initiativ av bland andra Älvstranden Utveckling AB och öppnade upp portarna i januari 2023. Verksamheten i Pannverkstaden är en testversion som kommer finslipas med hjälp av de första medlemmarna, och The Yard ska under 2024 flytta till Utrustningsverkstaden som ska renoveras och anpassas.

Initiativtagarna till The Yard är Älvstranden Utveckling, Business Region Göteborg och Lindholmen Science Park. Idén har växt fram i samarbete med representanter för regionens techbolag, som länge haft behov av en plats där de kan växa tillsammans.

 

Här kan du läsa mer om The Yard

Adress:
Valdemar Noréns gata 12, Göteborg
Område
Lindholmen
Lokaltyp
Kontorshotell
Storlek
Coworkingytan är 76 kvm

Egenskaper

  • Cykelparkering
  • Dusch

Uthyrningsansvarig

Marie Vulpe
Marie Vulpe Uthyrningsansvarig
Anmäl intresse

Området

Lindholmen är känt som Göteborgs mest kunskapsintensiva och expansiva område – och det märks när du kommer hit. Det är verkligen ett kompetenskluster för verksamheter inom modern media, innovation, fordonsutveckling och IT. Här hittar du bland annat Lindholmen Science Park och Gothenburg Film Studios.

Lindholmen är en viktig knutpunkt för det växande Göteborg, varje dag reser närmare 25 000 människor till Lindholmen för att arbeta eller studera, en siffra som beräknas vara 50 000 år 2026. Fler bostäder och lokaler ska byggas med ambitionen att området ska kännas lika levande om kvällarna som på dagen.