Gå till huvudinnehållet
Sök på webbplatsen
 

Laddskåp och cykelpumpar förbättrar cyklingen på Lindholmen

Aktuellt, Hållbar markutveckling, Lindholmen Publicerad 24 november, 2021

Förutsättningarna för att smidigt och säkert kunna ta sig fram på två hjul på Lindholmen förbättras kontinuerligt. Sedan ett tag tillbaka finns både laddskåp för elcyklar och cykelpumpar på flera ställen.

 

Älvstranden Utveckling är en av flera fastighetsägare som jobbar aktivt med att skapa bättre förutsättningar för hållbara resealternativ. En av de senaste förbättringarna är laddskåp för elcyklar på Lindholmen.

– Vid ett tillfälle brann det i ett batteri för en elcykel som stod på laddning i en av våra fastigheter, säger Åsa Svensson, miljöstrateg. Det är inte tillåtet att ladda batterier inomhus på grund av brandrisken och när detta hände ville vi erbjuda ett alternativ. Vi bestämde oss då för att ta fram laddskåp och placera ut på området.

Det finns två laddskåp på Lindholmen, med möjlighet att ladda sex batterier i varje skåp.

– När vi valde placering för laddskåpen ville vi knyta det till mobilitetsprojektet LIMA, som hade ett antal fysiska ”hubbar” utplacerade på vår mark. En del av LIMA-projektet var att testa nya mobilitetstjänster och därför blev laddskåpen för elcyklar en lämplig tjänst att förverkliga, som ett sätt att uppmuntra fler att ta cykeln, säger Åsa.

Laddskåpen finns tillgängliga för vem som helst att använda. Dessutom finns sedan tidigare ett antal cykelpumpar utplacerade på Lindholmen. Atrium Ljungberg står bakom två av pumparna och Älvstranden Utveckling fyra.

På Lindholmen finns två laddskåp och sex cykelpumpar.
Laddskåpen är centralt placerade på Lindholmen, där många cyklister rör sig.
Enkelt och tydlig! Det ska vara lätt att göra rätt när det är dags att ladda batteriet.