Gå till huvudinnehållet
Sök på webbplatsen
 

Laddningsskåp för cykelbatteri testas på Lindholmen

Aktuellt, Hyresgäst Publicerad 15 september, 2020

Under september kommer skåp för laddning av elcykelbatterier sättas upp på två platser på Lindholmen. Det är vi på Älvstranden Utveckling som står bakom initiativet som görs i samarbete med mobilitetsprojektet LIMA.

LIMA har mobilitetshubbar runt om på Lindholmen och två av dessa, Carlsson och Hästskon, ska nu kompletteras med skåp för laddning av elcykelbatterier. Perfekt för dig som cyklar elcykel och vill vara säker på att ha ett laddat batteri. Dessutom kan du genom denna lösning förvara batteriet på ett smidigt vis under dagen.

Laddskåpen, som är avsedda för verksamma och besökare på Lindholmen, är en del i arbetet med fysiska mobilitetshubbar inom LIMA på initiativ av Älvstranden Utveckling.

– Flera av våra hyresgäster har efterfrågat laddmöjligheter, både för privata elcyklar och företagsinterna tjänstecyklar. Vi ser inte laddning av batterier i fastigheterna som en säker lösning och vill därför erbjuda alternativ. Vi hoppas att skåpen ska tillgodose behoven och underlätta för fler att cykla till och från området, säger Åsa Svensson, hållbarhetsstrateg på Älvstranden Utveckling.

Så funkar det

Skåpen öppnas och stängs med en engångskod som användaren själv väljer. Nattetid kommer skåpen att vara låsta.

Här kommer laddskåpen finnas

  • Lindholmen Science Park – Hub Hästskon  (Extern länk, öppnas i nytt fönster)
  • Anders Carlssons gata – Hub Carlsson  (Extern länk, öppnas i nytt fönster)

Fakta om LIMA

LIMA är ett mobilitetsprojekt för alla som jobbar på och i närheten av Lindholmen. I en pilot, som samlar olika transportslag och parkering i en smart tjänst, är LIMA:s syfte att förenkla lokala och regionala resor, öka framkomligheten på Lindholmen och bidra till en mer hållbar stad.

Läs mer på LIMAS webbplats (Extern länk, öppnas i nytt fönster)