Gå till huvudinnehållet
Sök på webbplatsen
 

Klart för ett bad i Frihamnen

Aktuellt Publicerad 29 april, 2015

Älvstranden Utveckling AB har nu beslutat att bevilja investeringen för ett bad i Frihamnen. Att kunna bada mitt i stan och komma nära vattnet står högt på önskelistan hos många inför Göteborgs 400-årsjubileum. Nu blir det verklighet. I sommar kommer det finnas en flytande pool/bassäng i Göta älv som är öppen för alla.

– Att kunna bada mitt i stan har varit en tydlig önskan från göteborgarna i Älvstaden och inför Göteborgs 400-årsjubileum. Det känns fantastiskt att det nu blir verklighet, säger Jessica Segerlund som är processledare för platsbyggnad i Frihamnen.

Själva bassängen kommer att ligga utmed Kvillepiren och vara ca 20 meter lång, 8 meter bred och 1,8 meter djup. I månadsskiftet juni/juli beräknas bassängen vara på plats men kommer behöva ungefär en månads intrimning innan allmänheten kan få tillträde.

– Älvstranden har i uppdrag att skapa aktivitet och liv i Frihamnen, både bad och bastu är viktiga delar av detta. Älvstranden Utveckling AB gör detta tillsammans med Stadsbyggnadskontoret i projekt Platsbyggnad. Vi ska också vara en testarena, ett område för experimentlusta, och det är därför vi inte heller kan säga exakt när badet öppnar – vi måste helt enkelt provköra det först.

– Målet är att alla ska känna sig välkomna, vi vet att bad är mer än vatten – det är en mötesplats, säger Jessica Segerlund.

Badet är en del i förverkligandet av Vision Älvstaden och 400-årsjubileet där önskemål om bad och krav på social- och ekologisk hållbarhet är två tunga/starka/viktiga beståndsdelar. Sedan tidigare i vår finns det en bastu på plats, även den öppen för allmänheten. Badet och bastun ligger på Jubileumsparkens område och är en del av det projekt som startade under förra året med sandstranden, även kallad Playan.

Läs mer om Frihamnen på alvstaden.se