Gå till huvudinnehållet
Sök på webbplatsen
 

Hur löser vi kompetensbristen inom IT och tech?

Arkiverat event

Digitaliseringen innebär stora möjligheter men för också med sig utmaningar. De tjänster och produkter som techsektorn tillhandahåller har blivit en allt viktigare, och många gånger verksamhetskritisk del av samhällsekonomin. Dock begränsas samhällets digitalisering och techsektorns utveckling av den kompetensbrist på tiotusentals personer med IT- eller digitalt relaterad kompetens som råder inom branschen idag.

Företag behöver idag tacka nej till affärer och uppdrag då de saknar tillräckligt många medarbetare med rätt kompetens. Många säger att kompetensbristen nu hotar svensk innovationskraft och tillväxt samt att det drabbar hela näringslivet som stort.

Varmt välkommen på ett lunchseminarium den 18 april där du får lyssna till Rudolf Antoni som är regionchef på Svenskt Näringsliv Västra Götaland och vice ordförande i Göteborgsregionens kompetensråd. Rudolf kommer att berätta om hur man på Svenskt Näringsliv arbetar med kompetensfrågan, både lokalt, regionalt och nationellt och vilka lösningar som de ser på både kort och lång sikt.

Vi uppmuntrar också till en dialog mellan er deltagare på plats där vi kan diskutera om vad vi tillsammans kan göra i frågan.

Program:
Kl. 11.30 Lunchwrap och dryck serveras och tid för mingel
Kl. 12.00 Efter en kort inledning av Älvstranden Utveckling AB tar Rudolf Antoni vid och pratar om Svenskt Näringslivs arbete i kompetensfrågan inom tech. Det kommer även finnas tid för gemensamma diskussioner och frågor.
Kl. 13 Avslutning

Varmt välkommen!

  • Evenemang
  • Seminarium
  • The Yard
  • På plats
När
tisdag 18 apr, 2023
Tid
11:30-13:00
Plats
The Yards eventyta
Digitalt
Träffen är enbart fysisk på plats
Kostnad
Kostnadsfritt
Medverkande
Rudolf Antoni, regionchef på Svenskt Näringsliv Västra Götaland
Efter eventet
-
Tänk på
Att anmäla dig via länken ovan

Hitta till The Yard