Gå till huvudinnehållet
Sök på webbplatsen
 

Guidade turer med Älvrummet

Kommande event

Välkommen att boka någon av Älvrummets alla guidade visningar. Samtliga visningar går att boka vardagar hela året under Älvrummets öppettider. Alltid kostnadsfritt.

Guidad utomhusvandring på Södra Älvstranden

Vi är stolta över vår nyaste, guidade utomhustur som går genom Skeppsbron och Masthuggskajen – två centrala och kontrastrika områden vid älven som tillsammans utgör Södra Älvstranden. Vilken funktion fyllde dessa platser förr i tiden? Hur ser framtidsplanerna ut och vad händer just nu?

Guidad utomhusvandring: Upptäck Lindholmen från dåtid till nutid

Ta chansen och upptäck Lindholmen tillsammans med Älvrummet genom en kostnadsfri, guidad vandring! Lindholmen är ett spännande och variationsrikt område under ständig utveckling. Under en sträcka på 2,5 km får ni lära er om områdets historia och pågående utveckling, besöka nybyggda innergårdar, gamla varvsområden och härliga platser för avkoppling. Från första parkett upptäcker vi hur staden utvecklas både på Lindholmen och andra sidan älven.

Guidad visning i Älvrummet

Vad är Älvstaden? Vilka områden ingår? Och när ska allt stå färdigt? Under en timme berättar vi om den stadsutveckling som pågår på båda sidor om Göta älv i det som kallas Älvstaden. Vi kikar tillbaka på historien, dyker ner i nutiden och blickar mot framtiden. Visningen börjar med ett historiskt bildspel och avslutas med en kortare filmvisning. Däremellan samlas vi runt den stora modellen för att lära oss om den spännande utvecklingen av Älvstaden.

  • Var: På plats i Älvrummet
  • När: Måndag till fredag
  • Längd: En timme
  • Pris: Kostnadsfritt

För att kunna planera visningen och möta eventuella önskemål vill vi att ni skickar en bokningsförfrågan. Kom ihåg att bocka i rutan ”Guidad visning i Älvrummet”.

Lunchpromenad runt Lindholmen

Häng med på vår entimmars lunchpromenad runt Lindholmen!

Denna promenad passar särskilt bra för dig som jobbar i området. Under en timme upptäcker vi Lindholmen till fots, där vi med jämna mellanrum stannar till för att prata kort om områdets historia och pågående utveckling. Vi passerar äldre bebyggelse som har fått nytt liv, nyproducerade byggnader med spännande arkitektur, lugna innergårdar och sköna platser för avkoppling. Utöver en skön promenad vågar vi (nästan) lova att du kommer upptäcka nya favoritplatser som du inte visste fanns!

  • Evenemang
  • På plats
När
Från måndag 01 jan, 2024
Till tisdag 31 dec, 2024
Tid
00:00-00:00
Plats
Älvrummet
Digitalt
-
Kostnad
Kostnadsfritt
Medverkande
Älvrummets stadsguider
Efter eventet
-
Tänk på
Kläder efter väder

Hitta till Älvrummet

I Älvrummet kan du bland annat se en modell över hur framtidens centrala Göteborg kan komma att se ut.

Boka på Älvrummet.se

Välkommen att boka en av våra guidade visningar! Läs mer och fyll i bokningsförfrågan så hör vi av oss till dig så snart vi kan.