Gå till huvudinnehållet
Sök på webbplatsen
 

Boklansering Städernas stenar

Arkiverat event

Varmt välkommen på lansering av boken Städernas stenar som är skriven av forskaren Lars Marcus.

I Städernas stenar berättar Lars Marcus om hur vi skapar närhet i städer och hur det han kallar den andra formen, hur en plats läge bestäms av sambanden till resten av staden, är lika viktig som utformningen av platsen själv.

Efter att Lena Andersson, vd på Älvstranden Utveckling AB, hälsat alla välkomna kommer Lars Marcus att presentera boken och sina upptäckter. Sedan följer ett samtal mellan kunniga namn inom området. Samtalet modereras av Tobias Barenthin Lindblad.

Lunchseminariet hålls på Lindholmen i The Yards lokaler på Valdemar Noréns gata 12.

Program:

  • Från kl 11.30 bjuds det på en enklare lunch och mingel.
  • Kl 12.00 inledning av Lena Andersson, vd Älvstranden Utveckling AB.
  • Lars Marcus presenterar sin bok och sina upptäckter.
  • Samtal mellan Lars Marcus och Åsa Swan, affärsområdeschef och arkitekt på Arkitema, Adelina Lundell, processledare social hållbarhet på Älvstranden Utveckling AB och Christer Niland, chef Stora projekt på Exploateringsförvaltningen i Göteborgs stad.
  • 13.00 avslut och möjlighet till fortsatt diskussion.
    Boken finns att köpa på plats.

De som redan nu läst boken säger att det är en ögonöppnare och fascinerande läsning för alla som någon gång har vistats i en stad.

Om Lars Marcus
Lars Marcus är ledande forskare inom området urbanmorfologi, först vid KTH och därefter på Chalmers. På båda lärosäten har han rankats som internationellt banbrytande. Han har också varit ansvarig för att utveckla masterprogram både på KTH och Chalmers.

Om Fusion Point
Lars Marcus var en av de drivande forskarna inom forskningsprogrammet Fusion Point Gothenburg som pågick mellan år 2016-2019 i samarbete mellan Chalmers tekniska högskola, Institutionen för Arkitektur och samhällsbyggnadsteknik och Älvstranden Utveckling. I programmet medverkade även Yale School of Architecture samt Juridiska institutionen vid Handelshögskolan, Göteborgs Universitet.

Ett viktigt resultat av arbetet inom Fusion Point var insikten av att professioner verksamma inom dagens komplexa stadsutvecklingsprojekt inte bara behöver samverka med varandra bättre, utan även tydliggöra och utveckla sin specialkunskap. Boken Städerna stenar kan ses som ett bidrag till detta.

  • Evenemang
  • På plats
När
tisdag 28 mar, 2023
Tid
11:30-13:00
Plats
The Yard, Valdemar Noréns gata 12
Digitalt
Enbart fysisk träff
Kostnad
Kostnadsfritt
Medverkande
Lars Marcus, Lena Andersson, Åsa Swan, Adelina Lundell och Christer Niland
Efter eventet
-
Tänk på
Att anmäla dig via länken ovan

Hitta till The Yard